Klub Književnika

Francuska 7, Beograd

Cena

50 - 80

Kapacitet

2 - 120

Preporuke mladenaca

Klub Književnika

Francuska 7, Beograd

Cena

50 - 80

Kapacitet

2 - 120

Dodatne informacije

Uslovi popusta

Kontakt

Broj telefona: 011*** Kliknite za broj telefona
E-mail adresa: ***@klubknjizevnika.rs Kliknite za email
Drustvene mreze:

O vendoru

Klub književnika je, već skoro sedamdeset godina, mesto na kom su počinjale i cvetale mnoge ljubavi. Ovo je jedino mesto, rekli su njihovi prijatelji, gde se Elizabet Tejlor i Ričard Barton nikada nisu svađali. Ovo je mesto gde se za jedno veče obećala i udala Olivera Katarina. Klub Književnika je bio prvi svedok veze između Ljiljane i Mome Kapora.

 

Organizacija svabenih proslava

Restoran Klub Književnika poseduje jednu od najlepših otvorenih bašta u samom centru Beograda, sa bogatim i raznovrsnim menijem i uslugom na najvišem nivou. Na raspolaganju smo mladencima za svaku dodatnu želju.

 

Prostorije restorana

Bilo da želite da proslavite bitan datum, rođendan, venčanje, korporativnu proslavu, ili organizujete radni ručak naš profesionalni tim učiniće ga vanvremeskim i nezaboravnim.

Započnite organizaciju svog događaja biranjem jelovnika i sale koja Vam najviše odgovara.

 

Bašta

Otvorena preko cele godine, bašta Kluba Književnika predstavlja pravu oazu u centru Beograda. Zimi pokrivena snegom, preko jeseni predivnim lišćem, a tokom proleća i leta ponosna na svoj impresivni cvetni zid i zelenilo, učestvovala je u bitnim proslavama mnogih sugrađana. Kapacitet leto/ zima: 120/ 80 gostiju.

 

Sala Ivo Andrić

Leva sala restorana, tokom godina ugostila je velika domaća i strana imena iz raznih sfera umetnosti, uticajne profesore i pisce. U ovoj sali veliki deo svog drštvenog života proveo je Momo Kapor, Ivo Andrić je proslavio dobijanje Nobelove nagrade, Vuk Vučo zaprosio Oliveru Katarinu, Ričard Barton bio očaran beogradskim noćnim životom, a Sofija Loren izašla do ušiju zaljubljena u ovaj restoran. Kapacitet: 50 gostiju.

 

Sala Momo Kapor

Srednja sala restorana, tokom 90tih godina prošlog veka upozanala je i političare na vasti, ali i disidente i zasigurno je svedok koji bi mogao mnogo toga da kaže – samo da ima usta. Od 2017 godine u ovoj sali se često održavaju jazz večeri. Prostor idealan za neformalna druženja začinjena vinom i kanapeima. Kapacitet: 40 gostiju.

 

Sala Le Randez-Vous

Desna sala restorana, poznata po tome što je ugostila kako najveće boeme stare Jugoslavije tako i najveće mangupe tadašnjeg Bograda, ideana je za male i intimne skupove. Kapacitet: 25 gostiju.