Ludi Kamne

28. Sep 2021 : Datum ažuriranja
 28. Sep 2021 | Vanja Ostojić

Svadbena dekoracija- kako opremiti najlepši kutak za fotografisanje

Kutak za fotografisanje mladenaca

Trendovi u dekoraciji menjaju se iz godine u godinu jer stalno se pojavljuje nešto novo. Osim klasičnih aranžmana koji su sve raskošniji, a izrađuju se za mladenački sto, za stolove za goste i za dekoraciju sale, u poslednje vreme veliku popularnost stekao je i kutak za fotografisanje. Posebno opremljen i dekorisan da ulepša uspomene sa venčanja, postao je nešto na šta se sve više obraća pažnja. 

Mašta je bezgranična, a izbor dekoracije najviše zavisi od željene teme, tj. stila koji volite i od mesta gde se venčanje održava (svečana sala, bašta, pored bazena, na plaži, na vidikovcu s pogledom na okolinu….) Pripremili smo za vas nekoliko predloga :

 

 

Boho kutak 

 

Osim što je veoma popularan u enterijeru i eksterijeru, boho stil ušetao je i u svadbene sale. Takvu dekoraciju najčešće odlikuju prirodni materijali kao što su trska i pruće, bogatstvo različitih tekstura i boja- od neutralnih bele, bež, boje peska, do jarkih, u zavisnosti od sezone. 

Kutak za slikanje može se opremiti okvirom ukrašenim cvećem i slojevitim materijalima ili u nešto luksuznijoj varijanti, i nameštajem od bambusa, ljuljaškama, tabureima, tapiserijama ...

 

boho stil za dekoraciju vencanja

 

boho - dekoracija vencanja

 

Boho svadbeni stil

 

portal za fotografisanje mladenaca

 

 

Šebi šik 

 

Ovaj stil nosi dozu romantike i starinskog šmeka. U tu svrhu mogu poslužiti različiti predmeti- vrata, stara ogledala i šaloni, gajbice, koferi, stilski nameštaj... Možete se odlučiti i za ljupku ljuljašku ili čak merdevine koje će biti ukrašene laganim tekstilom i cvećem. Izbor je raznolik, u zavisnosti od aktuelne sezone- od engleskih ruža, preko poljskog cveća, do suncokreta. 

Bitno je samo da celokupna koncepcija nosi tu starinsku patinu i efekat ljuštenja boje.

 

 

sebi stil za dekoraciju vencanja

 

sebi dekoracija zida za fotografisanje mladenaca

 

 

Geometrijski oblici

 

Kutak za fotografisanje može imati jedan detalj oko kojeg će se nadograditi dekoracija. To je najčešće ram od drveta ili metala različitih oblika (pravougaoni, kružni, šestougaoni, trouglasti). Njegova jednostavnost daje mogućnost najrazličitijeg ukrašavanja. 

Može se delimično dekorisati cvećem, delimično lepršavim tkaninama, skupocenim pampasima, uz dodatak detalja poput fenjera, sveća… Pogodan je i za postavku u svečanoj sali, ali i u bašti restorana, na terasi, na plaži...

 

portal za fotografisanje vencanja

 

kruzni portal za fotografisanje mladenaca

 

 

 

Sa balonima

 

Instalacija može biti u vidu rama, ukrašenim tilom ili šifonom, sa balonima različitih veličina i oblika. Nije na odmet umetnuti poneki cvet ili granu zeleniša, a za poseban ugođaj tokom noći postaraće se diskretna rasveta u vidu sijalica ili sveća.  Ako volite jednostavnost, izaberite belu boju, sa, na primer, akcenitma u metalik nijansi. 

 

dekoracija svadbe sa balonima

 

dekoracija cvetnog zida sa balonima

 

 

 

Drvo kao dekoracija

 

Ukoliko je slikanje predviđeno na otvorenom, priroda će biti vaš najbolji saveznik. Ako u prostoru potoji neko stablo, iskoristite ga da napravite originalni kutak. Ukrasite ga cvećem, lepršavim zavesama, drvenim ramovima, fenjerima ili lampionima koji će se upaliti kada padne noć... 

Ako nema stabla koje bi moglo da se iskoristi, kutak za fotografisanje može se načiniti uz pomoć drvenih paravana, sa lepom garniturom za sedenje i odabranim cvetnim aranžmanima.  

Na paravanu možete ispisati svoja imena, inicijale ili neku lepu poruku ljubavi. Slobodno budite kreativni!

 

dekoracija vencanja na otvorenom

 

vintage dekoracija za vencanje na otvorenom

 

drveni portal za fotografisanje vencanja

 

drveni portal za fotografisanje mladenaca