Blog | Ludi Kamne

4. Dec 2019 : Datum ažuriranja
 4. Dec 2019 | Dragana G.

Kako da dekorišete svadbeni sto

Bolji stil a manje ulaganja, uz nekoliko novih ideja za dekoraciju stolova na venčanju

Manje je više

  • Svedena cvetna dekoracija za venčanje
  • Zelena dekoracija za stolove na venčanju
  • Sveće i svećnjaci kao ukras na vašim svadbenim stolovima

Kvalitet cvetnih dekoracija na venčanju se kod nas najčešće poistovećuje sa količinom cveća koje je u tu svrhu upotrebljeno. Niko ne može da ospori da cveće daje efekat raskoši i lepote. Ono unosi boju, miris, ono simbolizuje plodnost, lepotu i ženstvenost, prirodno otvaranje ka nečemu novom, sve ono što početak jednog braka treba da ovenča.


Ali šta ako vam kažemo da u nekim slučajevima manje može imati više efekata?

Jedna od stavki u planiranju venčanja jeste za kakvu ćete se dekoraciju stolova odlučiti. Evo nekoliko predloga koji mogu da vam pomognu da postignete efekat elegancije i sklada:



Cvećara Elite BeogradCvećara Elite Beograd

1. Svedena cvetna dekoracija za venčanje

Pre nego što započnete bilo kakvo planiranje vizuelnog identiteta vašeg venčanja, odvojite trenutak mira samo za sebe i dobro poslušajte svoj iskren unutarnji glas koji će vam reći šta je to što odlikuje baš vas kao par. Ono što je naša prava priroda uvek nađe načina da ispliva kroz naše izbore pa makar to bila i dekoriacija na stolovima na svadbi.



Zapitajte se koja vrsta cveća u vama budi lepa osećanja, koje su to boje, da li želite da cveće ispušta određeni miris, na šta želite da vas asocira?

Ako nekoga cveće nalik poljskom asocira na slobodu ne treba da se ustručava da od svog cvećara zatraži upravo postizanje tog efekta.


svedena cvetna dekoracija za svadbeni sto - poljsko cveće

Sa druge strane, ako su buketi ruža nešto čime biste najradije oplemenili prostor, to i dalje ne znači da oni treba da budu toliko veliki i da zauzimaju toliko prostora da otežavaju gostima razgovor preko stola. Ono čemu cvetne dekoracije služe jeste da ulepšaju ambijent, da istaknu vašu autentičnost i da vama i vašim gostima pruže osećaj udobnog i posebnog događaja.


Puno je varijacija koje možete postići izborom cvetnih aranžmana i imajte u vidu da je najbitnije da oni podstiču baš one asocijacije koje ste želeli, a to je moguće i ako su nenametljivo raspoređeni kao dragoceni detalji.


svedeni cvetni aranžmani za venčanja
svedeni cvetni aranžmani agava

2. Zelena dekoracija za stolove na venčanju

Čovek se oduvek ugledao na prirodu kada bi kroz kreativnost želeo da postigne sklad. Zato nekada naizgled jednostavne ideje mogu da stvore oplemenjujuć dojam. Ako do sad niste videli kako zelene dekoracije mogu da krase, sigurni smo da će vam se upaliti lampica te da ćete obradovati svoju izabranu cvećaru neobičnim zahtevom za svoje venčanje.


zelena dekoracija za svadbene stolove
zelena dekoracija - svadbeni sto

Zelena boja lišća i raznog bilja unosi mir i lepotu, formirajući lepe kontraste sa belom bojom i pastelnim cvećem.


zelena dekoracija sa lišćem i svećama - svadbeni sto

Dekoracija od grančica ruzmarina u rustičnom stilu


zelena dekoracija za svadbeni sto / ruzmarin - cveće

3. Sveće i svećnjaci kao ukras na vašim svadbenim stolovima

Svetlost plamena reflektovana o staklene čaše daće zvezdane iskrice stolovima na vašem venčanju. Jednostavno rešenje koje unosi svečanost, sjaj, živu energiju vatre i toplinu u atmosferi. Jedno od rešenja za postizanje iskričave svetlosti jeste da sveće budu postavljene u lepe staklene čaše za tu namenu. Takođe i druge dekorativne čaše, perforirane, od sjajnih materijala mogu da unesu svečanost bez zauzimanja velike površine stola. Sveće su neizostavni deo ozelenjenih dekoracija i ako ova kombinacija odgovara vašem senzibilitetu onda ste verovatno već dobili ideju kako biste mogli da je prilagodite svojim potrebama.


Cvećara Bambus NišCvećara Bambus Niš

Igrajte se dok ukrašavate prostor za svoj poseban dan. Vaša radost osetiće se kada gosti posedaju za stolove koje ste baš vi baš takve osmislili.


Nera - sale za svadbe