kako-da-zaprosite-devojku-hero.jpg

13. Jul 2023 : Datum ažuriranja
 18. Jul 2019 | Vanja Ostojić

Da li hoćeš da se udaš za mene? - 6 ideja kako da zaprosite devojku

Ideje za Vašu savršenu prosidbu

 

Trenutak kada treba da izvadite prsten i pitate je da li želi ostatak života da provede sa vama,  svakako treba da bude poseban i nezaboravan. Napravite joj iznenađenje koje će je ostaviti bez daha! A da bi ono uspelo, presudno je, naravno, da dobro poznajete svoju lepšu polovinu i ono što voli i da ste spremni na malo više truda. Evo nekoliko ideja:

 

  • Mesto gde ste se prvi put sreli
  • U prirodi
  • Scena iz omiljenog filma
  • Mesto koje mašta da vidi
  • Neobični doživljaji
  • Mesto na koje često idete

 

Ideje za prosidbu iz snova

Foto: Redzepovic Weddings

 

Mesto gde ste se prvi put sreli

 

Odlazak na mesto gde ste se upoznali samo po sebi budi emocije i lepe uspomene. Evocira sećanja na taj dan kada su vam se pogledi sreli, podsetiće vas na to kako ste izgledali, o čemu ste pričali... Pokušajte da napravite rimejk iste scene- pustite joj istu muziku koja je u tom trenutku išla na radiju ili pak njenu omiljenu pesmu. Obucite isto ono što ste nosili tog dana… Ako u takvom trenutku izvadite prsten i postavite čuveno pitanje, nema sumnje da će pristati!

 

Prosidba na mestu gde ste se prvi put sreli

Izvor: susanshek.com

 

U prirodi

 

Nije nužno smišljati  grandiozna iznenađenja niti tajne planove kako bi vaša prosidba bila nezaboravna. Ukoliko vaša izabranica i vi volite zajedničke aktivnosti poput trčanja, vožnje bicikle, pešačenja, planinarenja, eto idealne prilike. Neka vam pogled s vrha planine ili brda bude savršena scenografija. Umesto vode, iz ranca izvadite šampanjac ili vino i postavite pitanje „da li želiš da se udaš za mene?“

 

Verenicki prsten - zlatara nenad

Foto: Zlatara Nenad 

 

Romantični piknik takođe može biti scena za pamćenje. Ponesite neko lepo ćebe, korpu i slatke i slane đakonije koje voli… Ako obožava  zalaske sunca i svaki put iznova se oduševljava prizorima, natempirajte vreme da upravo tada izvadite prsten!

 

Prosidba u parku

Izvor: love.saschareinking.com



 

Scena iz omiljenog filma

 

Ako vaša izabranica obožava romantične komedije i potajno priželjkuje da joj se desi neka filmska scena, priredite joj iznenađenje. Prisetite se koji su to njeni omiljeni filmovi, da li je glavna junakinja zaprošena u šetnji parkom, na utakmici omiljenog kluba, u gala restoranu na večeri pod svećama, u vožnji fijakerom, sa buketom od stotinu ruža... Budite njen dasa sa velikog platna!

 

Prosidba kao na filmu

Izvor: weddingwishlist.com

 

Mesto koje mašta da vidi

 

Ukoliko vam finansijske mogućnosti dozvoljavaju, organizujte putovanje na destinaciju o kojoj oduvek sanja. To može biti romantičan grad sa ušuškanim ulicama i ljupkim trgovima, ili pak moderna metropola i pogled s oblakodera.

 

Vila Jugovo S Open Concept

Foto: Vila Jugovo S Open Concept



 

Ako obožava more, romantična plovidba čamcem ili večera pod bakljama na plaži zvuče sjajno, zar ne? Ukoliko je ljubitelj zime i nepreglednih belih pejzaža, onda je dobra ideja vikend na planini.  Zaprosite je u gondoli na putu ka vrhu staze ili na večeri pored kamina, dok vatra pucketa...  

 

Prosidba na mestu koje mašta da vidi

Foto: Instagam @romantic_proposals

 

Provansa dekor - cvece za prosidbu i svadbu

Foto: Provansa dekor


Neobični doživljaji

 

Svaku neustrašivu damu obradovalo bi nešto što je oduvek želela da proba, a nije se usudila iz različitih razloga. Preduslov da ovo iznenađenje bude zaista lepo  jeste dobro poznavanje svoje lepše polovine.

 

Pronađite idealan verenički prsten

 

Ako se ona ne plaši visine, nezaboravno iskustvo može biti romantični let balonom. Dok lagano jezdite preko polja, livada i krovova, idealan je trenutak za čašu šampanjca i pitanje „da li želiš da se udaš za mene?“. Ako joj ekstremni sportovi nisu strani, prsten možete izvaditi i prilikom leta parasejlingom ili tokom ronjenja...

 

Prosidba na neobičnom mestu

Izvor: indianexpress.com 


Koje bukete poklanjati i u kojim prilikama - simbolika cveća



Mesto na koje često idete

 

Ako se plašite da bi vaše iznenađenje moglo biti otkriveno, najbolja mesta za prosidbu mogu biti i ona uobičajena, gde često idete. Tu se oboje osećate sigurno i opušteno, nema straha od nepoznatog.

 

Progresive bend za proslave i venčanja

Foto: Progresive bend - za proslave i venčanja

 

Simbolika prstenja - Koju simboliku ima prsten na svakom od pet prstiju


To može biti lokalni kafić gde uvek pijete kafu, bar gde svraćate na piće, omiljeni restoran, kej kojim volite da prošetate, ispred omiljenog bioskopa...Nije bitno mesto, već vas dvoje i trenutak koji je samo vaš.

 

Prosidba u restoranu

Izvor: ncr.com