jesenje-vencanje-najlepsa-dekoracija-za-svadbu.jpg

11. Okt 2021 : Datum ažuriranja
 11. Okt 2021 | Milena Đurković

TOP 5 saveta za magično jesenje venčanje – cvetna dekoracija stolova

Romantična dekoracija za venčanje na jesen

Izvor: raffaeleciuca.com.au

 

Da li želite venčanje iz snova, gde će sve biti po vašoj meri? Bilo da je reč o modernoj ili tradicionalnoj svadbi, bilo da ste pozvali manje ili više gostiju, jedno je sigurno – ona mora biti za pamćenje, i zato smo tu da vam pomognemo da svoje snove pretvorite u realnost. 

 

Ako se pitate da li je jesen pogodno doba za venčanje, mi ćemo vam reći da je idealno! Mistična priroda učiniće vaš poseban dan bajkovitim, slike rustičnim i šarmantnim, a dekoraciju inovativnom. Jesenja dekoracija za svadbu izgledaće savršeno dodavanjem sledećih elemenata:

 

   • drveni detalji, kora drveta ili panj

   • bundeva

   • raznobojno cveće

   • zlatni detalji

   • ukrasne sveće

 

Hotel Balašević

Foto: Hotel Balašević

 

Uprkos manjku letnje žege koja, zapravo, može uneti dodatnu nervozu mladencima, venčanje na jesen unosi jednu novu vrstu topline – one oko srca, te njihova atmosfera predstavlja nešto zaista posebno. Specijalni utisak upravo ostavlja uređenje celokupnog prostora, pa zato dekoracija za svadbu mora biti pun pogodak! Evo naših top 5 saveta koje treba uzeti u obzir:

 

Eksperimentišite sa bojama 

 

Obzirom da se većina drveća osuši i izgubi svoju jarko zelenu boju, često se misli da se to dešava i sa mnogim drugim biljkama, te da onda sve izgleda jednolično i bezbojno. Međutim, jesen je prošarana raznobojnim cvećem, pri čemu su posebno ističu margarete, gladiole i, mnogima omiljene, ruže.  Boje koje su najzastupljenije jesu nijanse žute, narandžaste i crvene.

 

Studio Mušmula

Foto: Studio Mušmula

 

Studio Mušmula

Foto: Studio Mušmula

 

 

Upotrebite zemljane tonove

 

Tačno je da jesen podrazumeva i mnoge druge boje, ali to ne menja činjenicu da svedena paleta zemljanih tonova uvek prolazi! Jesen je godišnje doba koje dopušta da pustite mašti na volju i pretočite prirodne elemente u prelepe ukrase za vaš sto. Imajući u vidu prirodan utisak koji ova dekoracija odaje, fokus fotografija biće samo na vama, iako će se oko vas nalaziti jesenja čarolija.

 

Manus dekoracije

Foto: Manus dekoracije

 

Manus dekoracije

Foto: Manus dekoracije

 

 

Ne možete preterati prilikom dekoracije za svadbu

 

Gusto raspoređena dekoracija je hit, i ukoliko je urađena sa stilom pozitivno će zaprepastiti vaše zvanice, koje će tokom svog boravka na venčanju, uvek imati prilku da se osvrnu na neki neobični detalj koji do tada nisu uočili. Ovakva vrsta dekoracije pogodna je i za venčanja sa manjim brojem ljudi, kakva su pogotovo česta u današnjoj pandemijskoj situaciji, jer će obogatiti prostor, usled gustih buketa i stolova ispunjenih raznoraznim elementima, sve od cvetnih venaca, preko pribora, do ukrasa, koji će zajedno stvarati utisak „ukusnog“ sklada. Takođe, kao što možete videti, jesenja paleta nije zatvorenog karaktera, jer dopušta čak i pastelne tonove koji mogu biti vrlo komplementarni onim tamnijim na koje smo navikli na jesen.

 

Arkadia

Foto: Arkadia

 

Arkadia

Foto: Arkadia

 

 

Dodajte zlatne detalje

 

„Zlato je zlato“ i ono je uvek u modi, a zlatni elementi odaju utisak luksuza sa ukusom. Oni će se, naime, uklopiti i sa svedenim nijansama, ali i sa drugim jesenjim, toplim i dubokim bojama – inspirisanim prirodom. Metali, naime, svakom prostoru dodaju element teksture, a uz to odaju i osećaj izdržljivosti i istrajnosti, pa bi se, stoga, ove vrednosti simbolično mogle odnositi i na mladence i njihov predstojeći bračni život.

 

The Dream

Foto: The Dream

 

Zlatni detalji takođe su vrlo korisni i poželjni prilikom dekoracije zato što predstavljaju kontrast cvetnim aranžmanima, te na taj način svadbenoj atmosferi daju svoj topli i prijatni doprinos.

 

Nar Events

Foto: Nar Events

 

Nar Events

Foto: Nar Events

 

 

Dekorišite jesenje venčanje uz pomoć ruža 

 

Ruža se smatra „kraljicom cveća“, upravo zato što svojim opojnim mirisom, elegantnim spoljašnjim izgledom, ali i trnovitom stabljikom, kroz vekove predstavlja simbol zavodljivosti, a istovremeno i čistote. To je jednom cvetu „pošlo za rukom“ iz razloga što je moguće iskombinovati je u okviru različitih stilova.

 

Bend za proslave: Matična ploča

Foto: Bend za proslave: Matična ploča

 

 

Na svadbenom stolu ruže se mogu naći u nežnim, svetlim bojama, ili pak u nešto izazovnijem scenariju – sa nekim metalom, kao što je zlato, oko sebe, pa čak i crnom bojom koja će toj dekoraciji dodati senzualni doživljaj.

 

Cvećara Provansa

Foto: Cvećara Provansa

 

Cvećara Provansa

Foto: Cvećara Provansa

 

Ukoliko odlučite da usvojite neki od naših saveta, sve neophodne informacije možete pronaći ovde.