cvecara-provansa-bidermajer-dekoracija-1.jpg

20. Jun 2023 : Datum ažuriranja
 20. Jun 2023 | Ludi Kamen / Provansa dekor

Koliko košta cvetna dekoracija za svadbu 2023

Dekoracija može dodati eleganciju, toplinu i romantičnost prostoru, pružajući gostima nezaboravno iskustvo.

Planiranje venčanja je predivan i uzbudljiv proces koji sa sobom donosi brojne odluke. Jedna od tih odluka, koja može biti i pomalo izazovna, jeste koliko novca izdvojiti za cvetnu dekoraciju za svadbu.

Cveće je esencijalni deo svake svadbe. Ono ne samo što doprinosi estetici, već i stvara atmosferu, budi emocije, i čini ceo doživljaj zaista nezaboravnim. Bilo da se odlučite za bujne aranžmane ruža ili jednostavne bele ljiljane, cveće će definisati stil i ton vaše svadbene dekoracije. Međutim, koliko treba izdvojiti za cvetnu dekoraciju?


Provansa dekoracija za vencanja

Foto: Provansa dekor


Cenovni Raspon Dekoracija za Svadbu


Pre svega, treba naglasiti da cene cvetne dekoracije mogu značajno varirati. Faktori koji utiču na cenu su vrsta cveća, dimenzija i količina cveća, ali i specifični zahtevi i želje koje imate. Luksuznije i egzotične vrste cveća, kao i veće količine cveća za dekoraciju, mogu podići cenu i preko par hiljada evra. Naravno, krajnji iznos zavisiće najviše od vašeg budžeta i željenog stila svadbene dekoracije.






Izbor Prave Cvećare za Dekoraciju Svadbe


Izbor prave cvećare je ključan u procesu planiranja svadbe. Sa pravom cvećarom, moći ćete da prenesete svoju viziju, da se posavetujete o vrstama cveća, bojama i aranžmanima, a ona će vam pomoći da sve to uklopite u vaš budžet. Ne oklevajte da postavite sva pitanja koja imate, da iznesete sve svoje ideje, a zatim pustite svoju cvećaru da svojom magijom stvori atmosferu koju ste zamislili.







Sezonski Uticaj na Dekoraciju Svadbe


Vrsta i cena cveća često mogu zavisiti od sezone. Neka cveća su dostupna tokom cele godine, dok su neka dostupna samo u određeno doba godine. Na primer, tulipani su obično dostupni tokom proleća, dok su hortenzije popularne letnje cvetnice. Imajte na umu da će izbor cveća van sezone verovatno podići cenu.


Cvetna Dekoracija: Bidermajer, Mladenački Sto i Stolovi Za Goste


provansa-dekor-dekoracija-za-vencanja-3

Foto: Prvoansa dekor


Bidermajer


Bidermajer je možda najintimniji deo cvetne dekoracije. Ovaj buket cveća ne samo što će biti u rukama mlade tokom najvažnijeg dana u životu, već je i simbol ljubavi, sreće i posvećenosti. Izbor pravog bidermajera može biti prilično lična stvar i iznos koji ćete za njega izdvojiti zavisiće od vašeg ukusa i odabrane vrste cveća. Na tržištu, cene bidermajera kreću se od 50 evra pa naviše, u zavisnosti od veličine, vrste cveća i dodatnih detalja.


Mladenački Sto


Kada je u pitanju dekoracija mladenačkog stola, ovo je definitivno jedan od fokusa svake svadbe. Centralni sto, gde će mladenci provesti veći deo svog posebnog dana, treba da bude dekorisan na način koji odražava eleganciju, ali i individualnost para. Cena dekoracije mladenačkog stola kreće se od 200 evra. U ovoj ceni obično su uključene dekoracije cvećem, svećama, platnima i drugim ukrasnim elementima. Ipak, sve zavisi od ambijenta koji želite da stvorite za sebe i svoje goste.


Dekoracija Stolova Za Goste


Dekoracija stolova za goste, iako može delovati kao manje važna stavka, zaista doprinosi ukupnom dojmu i atmosferi venčanja. Cvećem ukrašeni stolovi mogu vašim gostima pružiti osećaj dobrodošlice, topline i ljubavi. Cena dekoracije stolova kreće se od 50 evra po stolu. Ovde treba imati na umu broj gostiju, temu venčanja i, naravno, budžet.


provansa-dekor-svadbena-dekoracija-cvece-4

Foto: Provansa dekor


Kako isplanirati budžet za cvetnu dekoraciju


Planiranje budžeta za venčanje može biti prilično izazovno. Kada je reč o cvetnoj dekoraciji, najbolje bi bilo da odredite procenat od ukupnog budžeta koji želite da izdvojite za to. Imajte na umu da bi cvetna dekoracija trebalo da bude harmoničan deo celokupne teme venčanja, a ne da dominira budžetom. Takođe, ne zaboravite da uključite i dodatne troškove kao što su dostava, montaža i demontaža dekoracija.




Svadba Iz Snova Uz Pravu Cvetnu Dekoraciju


provansa-dekor-cvetna-dekoracija-5

Foto: Provansa dekor


Na kraju, koliko tačno treba izdvojiti za cvetnu dekoraciju na venčanju zavisi od mnogo faktora. To su pre svega vrsta i količina cveća, broj gostiju, tematska i bojna šema venčanja, ali i, naravno, lični ukus i budžet. Bitno je pronaći pravi balans između onoga što želite i onoga što vaš budžet može da podrži.

Cveće je prelepo i može zaista uneti magiju u vaš poseban dan. Zato, bez obzira na budžet, odaberite cveće koje volite, koje govori o vama, i koje će, zajedno sa vama, kročiti u novi život. Jer, svadba je dan za slavlje ljubavi, i zaslužuje da bude obojena cvetovima koji odražavaju tu ljubav.


Untitled-1