Ludi Kamne

2. Sep 2021 : Datum ažuriranja
 2. Sep 2021 | Vanja Ostojić

Koji modeli venčanica će biti u trendu tokom naredne sezone 2022

Modeli venčanica za 2022.

 

U potrazi ste za venčanicom - klasika nikad ne izlazi iz mode, a pojedini modeli biće posebno u trendu naredne sezone.

 

Probajte više različitih modela, okrećite se kao na plesnom podijumu, zamislite da ste pod svetlima reflektora. Ona venčanica u kojoj se osećate nesputano, lepo i posebno, to je ta!

 

Baš kao što je rekla čuvena modna dizajnerka Karolina Herera, venčanica treba u isto vreme da bude intimna i lična, da bude u skladu s mladinom ličnošću i stilom. I u tome je sva istina. Birate haljinu prema sebi, svojim željama, ali i osećanjima. Jer kada je obučete i pogledate se u ogledalo, oči treba da se sijaju! Osmeh treba da vam kaže “to je ta prava”! Dok vam srce ne zaigra od sreće i uzbuđenja, nemojte prestati s potragom. Obilazite salone, probajte različite modele, krojeve i dužine. Dajte šansu i onim venčanicama koje vam nisu isprva u užem izboru. Možete se prijatno iznenaditi! 

Materijali za izradu najčešće su različite vrste svile, šifon, saten, čipka i til, a krojevi klasični, sa manjim ili većim improvizacijama - balska haljina, A kroj, sirena oblik, model koji prati liniju tela, glokna haljina. 

Ono što se iz sezone u sezonu razlikuje jesu ukrasni detalji poput rukava, karnera, volana, čipke, perja...  Jedan isti model haljine može totalno drugačije izgledati sa V izrezom ili srcolikim, sa četvrtastim ili na primer čamac izrezom. Ista venčanica ostaviće drugačiji utisak ako ima dubok šlic ili ga nema uopšte, ukoliko je krasi duboki dekolte ili, na primer, otvorena leđa. Jedno je sigurno- greške nema ukoliko se vama tako dopada. 

A ako volite da budete u toku sa novitetima, evo koji modeli će biti u trendu naredne sezone:

 

 

Dubok šlic

 

Da u isto vreme venčanica može da bude i elegantna i seksi dokazuju modeli s dobokim šlicem. Ovaj detalj nosi dozu otmenosti, ali i smelosti, čak pomalo i drskosti, naročito u kombinaciji s dubokim dekolteom ili prozirnom tkaninom. Stoga će samo hrabre dame odlučiti da u svoj najlepši dan ušetaju obnaženom nogom.

 

Venčanica duboki šlic 1

 

 

Vencanice duboki slic

 

 

Mini haljina

 

Ko kaže da je venčanica isključivo duga haljina?! U novoj sezoni dizajneri su poseban akcenat stavili na mini dužine. Ovakve venčanice su vesele, mladalački poletne, ali u isto vreme i smele. 

 

Posebno će se svideti damama koje vole da budu drugačije. Osim haljine, svoju originalnost moći će da iskažu i nekim ekstravagantnim cipelama koje će biti u prvom planu i detaljima poput resa, perja, čipke...

 

vencanica mini haljina

 

mini haljine za venčanje

 

 

Venčanica s perjem 

 

Izazvala je pravi bum kad se pojavila i već nekoliko sezona joj nema ravne. Ona je elegantna, ali i ekstravagantna, nesvakidašnja i zato je najčešće biraju dame kojima je unikatnost imperativ. 

Perje kao detalj može krasiti celu haljinu, samo gornji deo ili šlep, u zavisnosti od inspiracije dizajnera. Podjednako efektno izgleda i na dugoj i na mini haljini.

 

vencanice sa perjem

 

haljina sa perjem za vencanje

 

 

Spušteni rukavi

 

Ovaj detalj sjajno stoji različitim modelima venčanicama, od balske haljine, preko uske do sirena kroja. 

Može biti izrađen od istog materijala kao i ostatak haljine ili od neke prozirne tkanine ukrašene čipkom. Deluje vrlo elegantno i prefinjeno, naročito ako oko vrata ne nosite ništa od nakita.

 

 

haljina sa spustenim rukavima za vencanje

 

 

Slip haljina

 

Venčanica koja prati liniju tela predstavlja esenciju elegancije, u stilu pravih holivudskih pa. Ona je jednostavna, bez suvišnih detalja, najčešće sašivena od svile. U prvi plan ističe vas- mladu! Poseban detalj mogu biti otvorena leđa.

 

slip haljina venčanica za svadbu

 

 

 

Grandiozna venčanica 

 

Nakon dugog perioda vladavine venčanica sirena kroja, na velika vrata vraćaju se balske haljine, bogato ukrašene. Od uskog gornjeg dela i istaknutog struka, haljina se bogato širi. U tu svrhu služe žiponi, koji zadržavaju oblik haljini. 

Ako je u pitanju tanka tkanina, onda joj volumen i raskošnost daju mnogo vazdušastih slojeva materijala, asimetrični volani i karneri. 

Posebno su atraktivne venčanice sa ručno rađenom čipkom, među kojima se izdvaja cvetni motiv. 

 

grandiozna vencanica za vencanje

 

grandiozna vencanica

 

Vencanice Dar Beograd - glam

Foto: Salon venčanica Dar

 

 

Krop pantalone i top

 

Kao što venčanica ne mora biti duga, tako uopšte ne mora biti venčanica! Za stajanje na ludi kamen možete izabrati trendi odelo! 

Ono je posebno moćno i upečatljivo. Sledeće sezone posebno će biti popularne pantalone krop nogavica i dubokog struka u kombinaciji s topom. On može biti jednostavan ili od čipke, ukrašen perjem, tilom, sa puf rukavima...

 

Krop pantalone za svadbu

 

 

Svi saloni venčanica na jednom mestu

 

 

Salon venčanica Dar

foto: Salon venčanica Dar

 

Foto: Pinterest