16. Jul 2020 : Datum ažuriranja
 16. Jul 2020 | Vanja Ostojić

Pokloni za svadbe – ideje za svadbeni poklon

Praktični saveti za kupovinu poklona za mladence

Dobili ste pozivnicu za svadbu i radujete se najsrećnijem danu vaših prijatelja, rođaka, kolega? Prolaze dani, a vi još niste smislili poklon. Neminovno se javlja dilema- kupiti nešto ili jednostavno staviti novac u kovertu?

Kupovina dara u startu je težak zadatak. Morate dobro poznavati mladence kako biste znali kakav im je ukus, šta vole, kakav im je životni prostor. Da li im treba neki električni uređaj, dekorativni predmet ili manji komad nameštaja? Šta ako im još neko kupi isti poklon? Ako tek počinju da stvaraju svoj zajednički dom, onda vam je lako, jer im je potrebno sve. Međutim, danas mnogi parovi već dugo žive zajedno pre nego što naprave svadbu, tako da su i dom već opremili po svojoj želji.

 

P.S. Photo

Foto: P. S. Photo - fotografisanje venčanja

 

Lako uklopivo i korisno

 

Trudite se da izaberete nešto praktično, što nikada  neće biti višak. To može biti ogledalo (jer može krasiti predsoblje, dnevni boravak, kupatilo, spavaću sobu… ), podna lampa koja isto tako može pronaći svoje mesto u svakom kutku, zatim stalak za vino, držač za kišobrane, stočić za kafu... Ako mladenci imaju dvorište ili terasu, možete im kupiti baštenski set za sedenje ili na primer ljuljašku.

 

Personalizovani pokloni za nju i njega

 

Novac je uvek dobrodošao, kao najpraktičnije i najkorisnije rešenje. S tim nema greške i to je najveća prednost gotovine. Međutim, u tom slučaju nema uspomena, pa mlada neće moći u posebnim prilikama da postavi servis za ručavanje od tetke i teče. 

 

Restoran Nota za proslave i vencanja

Foto: Restoran Nota - za proslave i venčanja

 

Novac se često potroši na neke usputne troškove ili čak na plaćanje troškova svadbe.  

 

Zato je predlog da, uz kovertu s novcem, poklonite i neku personalizovanu sitnicu koja će biti originalna i lepa uspomena. Svaki put kad je budu koristili, izmamiće im osmeh na licu i setiće se od koga su je dobili. 

To mogu biti ručno oslikane čaše za vino ili šampanjac,  šolje za jutarnju kafu, sat sa porukom ili njihovom slikom, neobični slanici ili daske za sečenje sa izrezbarenim tekstom po želji. Dobra ideja su i veliki album za fotografije sa venčanja, na primer u kožnom povezu ili sa drvevnim koricama, boca vina sa etiketom na kojoj će pisati njihova imena i datum venčanja, duksevi sa šaljivim porukama za nju i njega, posteljine sa aplikacijama, peškiri ili bademantili sa izvezenim imenima...

 

Putovanje kao poklon

 

Ukoliko želite da kupite vredniji poklon ili na svadbu idete sa grupom prijatelja, to ne mora biti dar zapakovan u ukrasni papir s mašnom. Uplatite mladencima vikend putovanje na planinu, u banju, spa centar ili za obilazak neke evropske metropole. To je poklon koji bi svakoga veoma obradovao, a pamtiće se za ceo život jer će imati pne uspomene.  

Vaučeri su još jedno praktično rešenje- odaberite neku od prodavnica sa velikim izborom stvari za opremanje kuće. Mladenci će sami izabrati šta im se najviše sviđa i šta im je potrebno. Ako vode aktivan život, možete im uplatiti višemesečnu članarinu za omiljenu teretanu, bazen ili sportski klub.

 

Pokloni za goste na svadbi

Mladenci se trude da svaki detalj njihovog najsrećnijeg dana bude savršen. Da bude vesela atmosfera i da se svi dobro provedu. Kako bi se zahvalili svojim gostima koji su uveličali njihovo slavlje, brižljivo im pripremaju male poklončiće. Poslednjih godina oni su sve popularniji i kod nas. Često se mogu naručiti u studijima koji rade celokupnu dekoraciju- od mladenačkog stola, preko svečane sale, do aranžmana za stolove i cvetića za  kićenje. Cene se razlikuju u zavisnosti od načina izrade, željenog izgleda i utrošenog materijala.

 

pokloni za goste - honey bee

Foto: Pokloni za goste - B Honey

 

Najpovoljnije su čokoladice ili bombone u dekorativnim kutijicama ili vrećicama od tila. Stil i izbor boja i uskrasa najčešće se usklade sa dekoracijom sale u kojoj se održava proslava. Gostima se mogu pokloniti i medenjaci, koji su nešto skuplji jer se svaki ručno oslikava, po želji.  U svom tanjiru svatovi mogu pronaći i kolačiće sreće s porukom.

 

Pokloni za goste na svadbi - Honey Bee

Foto: Honey Bee medenjaci

 

U ponudi su i nešto skuplji pokloni, poput čokanjčića rakije,  ukrašenih trakama i karticom sa imenima mladenaca i datumom venčanja, zatim čuturice sa likerom i male teglice meda. Ako više volite nešto neformalnije i zabavno, možete naručiti bedževe ili magnete sa slikom mladenaca.