Blog | Ludi Kamne

19. Avg 2019 : Datum ažuriranja
 19. Avg 2019 | Marija S.

Fotografisanje pre venčanja – 5 predloga

Energija, lepota i sjaj kojim mladenci zrače u periodu oko venčanja i svadbe je poseban i

Fotografisanje pre venčanja – 5 predloga


Energija, lepota i sjaj kojim mladenci zrače u periodu oko venčanja i svadbe je poseban i toliko očigledan da su mnogi fotografi shvatili da je važno to ovekovečiti još nekako pored standardnih svadbenih fotografija. Tako su nastale i foto sesije sa mladencima koje se najčešće rade pre venčanja, i u nastavku donosimo top 5 ideja za pre wedding fotografisanja.

img2

Pre svega važno je da znate da je jedino pravilo koga treba da se pridržavate – da nema pravila! Možete da budete obučeni kao za svadbu, a možete da budete obučeni kao da ste krenuli na prvi sastanak, na fotografijama možete da budete samo vas dvoje, a možete i da uključite još nekog (predlozi slede u nastavku teksta), fotografije možete da iskoristite za pravljenje unikatnih pozivnica za svadbu, a možete i ljubomorno da ih čuvate samo za sebe. Naš savet je da pokušate da budete opušteni i da dozvolite da se ta iskra ljubavi koju svi mladenci imaju lepo vidi i na ovim fotografijama koje ćete, obećavamo, obožavati!

Ako ste u potrazi za fotografom, na našem portalu možete pogledati najveću ponudu fotografa za venčanje


Kategorije koje su se izdvojile među idejama za fotografisanje su:

1. U prirodi

Iako postoji i opcija studijskog fotografisanja, nekako su se fotografije u prirodi izborile za prvo mesto i to zbog lepote cvetnih polja, obale mora ili snežnih predela i svih mogućnosti koje nam priroda nudi. U zavisnosti od datuma venčanja i opcija koje nam majka priroda nudi u tom trenutku proučite malo kakva su polja na kraju grada, ili u komšijskoj bašti jer će sunce sigurno biti najbolji reflektor.

fotografisanje pre vencanja u prirodi

2. Ne morate da budute sami

Kao što smo spomenuli u uvodu, ako ne želite da budete skroz sami na tim fotografijama, uključite najbliže prijatelje. Organizujte fotografisanje sa kumovima ili najbližim prijateljima i napravite dobru zabavu koja će pomoći da dobijete fotografije pune spontanosti.

Bonus predlog: Uključite svog ljubimca. Ako imate krznenog prijatelja koji je deo vaše ljubavi i vrlo dobro oseća svu euforiju oko priprema za venčanje dozvolite da on bude na tim fotografijama, zaslužio je.

fotografisanje pre vencanja sa prijateljima

3. Vodene

Sa razvojem tehnologije sve postaje moguće pa tako i ideja podvodne fotografije stiče sve veću popularnost. Neobične kompozicije, balončići i to kako se tkanina i kosa ponašaju pod vodom stvaraju unikatne momente koji nikada neće postati demode.

Bonus predlog: Ako je ideja pod vodom previše drastična, i ljubav na kiši se jako lepo slika.

fotografisanje pre vencanja na kiši

4. Pod zvezdama

Iako se opet radi o fotografisanju u prirodi, ovo je potpuno drugačije jer umesto šarenih i svetlih kulisa imamo zvezdano nebo. Razmotrite i tu posebnu dozu mističnosti koje se vide na noćnim fotografijama, možda baš to bude vaš izbor.

fotografisanje pre vencanja noćni snimci

5. Minijatura

Domišljatost i umeće u post produkciji su obavezni ako se odlučite za kompozicije u kojima ćete vi izgledati kao iz zemlje čuda, ili kao deo neke bajke. Dobro isplanirajte, osmislite i u potragu za fotografom koji može da ispuni ovakve želje koje postaju sve popularnije.

fotografisanje pre venčanja kao minijatura
Fotografi za venčanja