hero-blog-post-estetski-tretmani.jpg

9. Jan 2020 : Datum ažuriranja
 9. Jan 2020 | A. Cvjetinović

Koje kozmetičke tretmane možete da uradite pred venčanje

Raspitujete se o kozmetičkim tretmanima ali niste sigurni u efekat svakog od njih...

- Botoks

- Hijaluronski filteri

- PRP tretman

- Mezoterapija

- Hemijski piling

- Lipoliza i uklanjanje celulita

 

Svaka od nas želi da blista na svom venčanju. Raspitujete se o kozmetičkim tretmanima ali niste sigurni u efekat svakog od njih. U narednom tekstu objasnićemo vam koji sve tretmani postoje, na koji način se rade i koliko ranije je potrebno ih uraditi pre velikog dana.

Mesto gde možete obaviti sve estetske tretmane – Daphne Esthetic

Estetski kozmeticki tretmani pred venčanje

1. Botoks

Botoks je procedura koja će vam pomoći da se rešite izraženih bora na čelu, oko očiju, između obrva, da podignete uglove obrva i da izgledate kao potpuno sveža osoba..

Tretman botoksom trebalo bi uraditi minimun 2 nedelje pre venčanja.

Botoksu je potrebno 3-7 dana da počne da deluje, a svoj pun efekat ispoljava nakon 2 nedelje. Ukoliko bi prilikom same aplikacije došlo do pojave modrce, ne brinite 2 nedelje je sasvim dovoljno kako bi ista nestala.

 

2. Hijaluronski fileri 

Hijaluron je sastavni deo naše kože. Nakon 25. godine proizvodnja hijalurona se značajno smanjuje. On je rešenje ukoliko želite da osvežite svoje usne, naglasite ivice, ispravite asimetričnost ili ih uvećate. Takođe hijaluronom možete istaći jagodice, smanjiti nazolabijalne bore, korigovati nos, reoblikovati crte lica, korigovati bradu ili druge nepravilnosti. 

Hijaluronu je potrebno 2 nedelje kako bi vezao maksimalnu količinu molekula vode i time ispoljio svoj pun efekat.hijaluronski tretmani pred venčanje

3. PRP

Tretman PRP ili tretman prirodnim faktorima rasta u narodu poznat i kao „vampirski tretman“ je idealno rešenje da popravite teksturu kože. Ukoliko imate ožiljke, akne, flekice, proširene pore onda je ovo tretman za vas.

 

Za proces regeneracije potrebno je vreme, tako da efekte PRPa možemo očekivati za minimun mesec dana. U zavisnosti od stanja kože zavisi i da li će se uraditi jedan, dva ili tri tretmana u seriji. Minimum mesec dana pre venčanja treba uraditi PRP tretman, a ukoliko imate dublje ožiljke i nepravilnosti o PRP tretmanu trebalo bi razmišljati dva ili tri meseca ranije.

 

4. Mezoterapija

 

Mezoterapijom dubinski se hrani koža. Unose se određene aminokiseline koje su neophodne za proizvodnju kolagena, koji daje čvrstoću koži. Takođe unosi se hijaluron koji je hidrira i vraća svežinu koži. Pored aminokiselina i hijalurona, unose se vitamine, antioksidanse i ostale sastojke koji su neophodni koži. Nakon mezoterapije koža je sjajna, jedra i osvežena.

 

Broj mezoterapija zavisi i od stanja kože. Ukoliko imate problematičnu (suvu, dehidriranu, beživotnu, masnu) kožu potrebno je uraditi nekoliko mezoterapija i onda je savet da krenete minimum mesec dana pre venčanja sa mezoterapijom. Ukoliko pak vaša koža nije problematična, nego prosto želite da koža „zasija“ tog dana, onda mezoterapiju treba uraditi 2 dana pre venčanja.

 

Gde možete uraditi sve kozmetičke tretmane  - Svi kozmetički saloni na jednom mestu

sminka za vencanje - kozmeticki studio

5. Hemijski piling

 

Hemijski pilinzi pored toga što ublažavaju sitne borice, flekice i ožiljke oni pripremaju kožu za adekvatnu negu. Hemijski pilinzi često se kombinuju sa PRP tretmanom i mezoterapijom.

 

Hemijske pilinge je najbolje uraditi mesec dana pre venčanja. Ovo važi za jače hemijske pilinge kao što je npr. TCA hemijski piling. Ukoliko radite slabije pilinge, kao što su pilnzi voćnim kiselinama, azeleični, ferulinski piling onda je 2 nedelje pre venčanja dovoljno kako bi se postigao maksimalan efekat.

 

6. Lipoliza i uklanjanje celulita

Idealno je rešenje za masne naslage na stomaku, bokovima, rukama, čuvenim „spojlerima“, podbradku.

Što se tiče celulita, injekcionom tehnikom se uz pomoć tanke iglice aplikuju određeni kokteli koji razbijaju masne ćelije, ubrzavaju metabolizam i zatežu kožu. Ponekad uska bela haljina na dan venčanja zna da otkrije celulit koji nikako ne želimo da se vidi.

Bilo da imate masne naslage ili celulit na određenim delovima tela o ovim problemima treba misliti na vreme. Treba da znate da je potrebno minimun mesec dana kako bi efekat lipolize i anti celulit tretmana postao vidljiv.

O estetskim procedurama treba misliti na vreme. Kao što ste zakazali salu za venčanje godinu dana ranije, kupili ili iznajmili venčanicu /odelo, zakazali šminku i frizuru, tako i za kozmetičke tretmane je potrebno izvesno vreme. Nadamo se da smo ovim tekstom makar malo pomogli budućim mladencima u planiranju svog najbitnijeg dana.

 

 

Izvor: Daphne Aesthetic