Ludi Kamne

12. Avg 2020 : Datum ažuriranja
 12. Avg 2020 | Vanja Ostojić

Kad fotografije progovore

Poetične uspomene sa venčanja

Naslovna fotografija:  Gardinovački Weddings

 

 

Teško je rečima objasniti sliku, jer ona ima svoju magiju koja sama  nađe put do srca. Ona je nešto što se pamti. Ona čuva vaše osmehe, zagrljaje koji kažu “volim te”, toplinu pogleda, uzbuđenje, poneku suzu radosnicu i neizmernu sreću. Ona je uspomena na vaš  najlepši dan!

Prilikom odabira fotografa koji će slikati vaše venčanje, dobro se informišite ko je sa druge strane foto-aparata pre nego što odlučite da mu poklonite poverenje. 

Post wedding fotografisanje vencanja - Nikola Rudic

Foto: Nikola Rudić

 

Umeće, iskustvo, kreativnost

 

To treba da bude osoba sa iskustvom i znanjem, koja će vas prvo upoznati, zatim saslušati vaše želje. Većini mladenaca profesionalno slikanje je prvo iskustvo i zato je važno da fotograf ume da vas opusti, namesti i po potrebi animira. Podjednako bitno je i da predloži svoje ideje. Izaberite profesionalca koji će dati sve od sebe da slikanje ne bude šablonsko, sa istim pozama, na uobičajenim mestima. Jer sigurno ne želite fotografije koje ste već mnogo puta videli kod drugih.  Slikama sa svoje svadbe treba da budete zadovoljni i za deset, dvadeset, trideset godina! Da vam one ispričaju svoju nesvakidašnju priču, koja neće biti ista kao i sve druge. 

 

Danna Slađana

Foto: Danna Slađana

 

Momčilo Grujić

Foto: Momčilo Grujić

 

Pored kvaliteta koji je na prvom mestu, dobru fotografiju karakterišu i maštovitost, estetika i lični pečat. Svaki vrhunski fotograf ima svoj tajni potpis, koji se ogleda u biranju određenih kadrova, veštom korišćenju magije svetla, ili pak u postavljanju scenografija i u postprodukciji. 

Ukoliko svoj najlepši dan želite da pretočite u sofisticarane i autentične uspomene, evo nekoliko naših predloga:

 

Stvaranje magije

Vi kao glavni glumci. U prvom planu su vaši osmesi, pogledi okupani suncem, sreća koja isijava, ljubav koja se oseti u vazduhu... Topli majčin pogled dok vas prvi put vidi u venčanici i snažni tatin zagrljaj.

Pogled preko ramena, ruka u ruci, veo koji leluja na vetru, sunčeva svetlost koja se pomalja... Svaki kadar je pažljivo osmišljen, kako bi svi detalji bili na svom mestu, a sve zajedno činilo jednu glamuroznu filmsku priču- vašu.

 

Nikola Šegan Photography

Foto: Nikola Šegan Photography

 

Gari Foto Studio

Foto: Gari Foto Studio

 

Romantično isprepleteno s modernim

Pravo je umeće iskoristiti igru svetlosti i senke koja će svaki vaš poljubac, držanje za ruke, zagrljaj i pogled učiniti čarobnim. Bilo da ste u nežnom cvetnom polju, među vremešnim zidinama, na rustičnim balkonima, pored jezera ili reke, budite sigurni da ambijent neće zaseniti vas dvoje, već samo dati notu autentičnosti. Umesto uobičajenog poziranja, u fokusu je spontanost. Romantično isprepleteno s modernim, to je stil koji odlikuje foto tim Frame & soul.

Njihova najbolja preporuka su upravo priče, ispričane kroz fotografije i video snimke.

 

Frame And Soul - post wedding fotografisanje

Foto: Frame And Soul

 

Fotografisanje vencanja - Frame And Soul

Foto: Frame And Soul

 

Ideje pretvorene u stvarnost

 

Ne postoje dve iste ljubavi niti dve iste fotografije! Svaki par nosi novu emociju i nove boje koje treba dočarati što življe, kako bi fotografije ispričale svoju autentičnu priču. Dok gledate slike, imate utisak da ste deo atmosfere- možete da čujete muziku, osetite ukuse, doživite emocije. Zanosna igra sunca i senki daje fotografijama intrigantu notu i čini je jedinstvenom i neponovljivom i to je ono po čemu se prepoznaje P.S. foto tim. Vaša ljubav biće njihova inspiracija, da kreiraju uspomene koje ostaju zauvek.

 

post wedding fotografisanje vencanja - p.s. foto tim

Foto: P.S. Foto Tim

 

p.s. foto tim - fotografisanje vencanja

Foto: P.S. Foto Tim

 

p.s. post wedding fotografisanje

Foto: P.S. Foto Tim

 

Fotografije kao umetnička dela 

 

Ni jedno venčanje nije isto, a toplinu fotografijama daju emocije- mladenaca jedno prema drugome, roditelja prema detetu, kumova prema prijateljima, baka i deka prema unucima... Upravo te iskrene, nesakrivene emocije i detalji predstavljaju ono što fotograf Nikola Rudić  prenosi na slike.

Bilo da je u pitanju nostalgična šetnja pored reke, zagrljaji među opalim lišćem ili raskošno venčanje po ugledu na kraljevsko, vešto oko zapaziće dokumentarno-modni stil fotografija. One nastaju u prijateljskom  i opuštenom odnosu mladenaca i fotografa, kako bi njihov dan bio što lepša uspomena.

 

Fotografisanje vencanja - Nikola Rudic

Foto: Nikola Rudic