Blog | Ludi Kamne

1. Apr 2019 : Datum ažuriranja
 1. Apr 2019 | Katarina S.

Trendovi svadbenih torti u 2019. godini

Kada dođete do izbora čuvene svadbene torte shvatite šta znači “imati izbor” u pravom smislu te reči!

Torte za venčanje

Kada dođete do izbora čuvene svadbene torte shvatite šta znači “imati izbor” u pravom smislu te reči! Prvo, i najvažnije, ako nije u pitanju zvanična proizvodnja u pitanju, možete da zaboravite na sve tetkine, ujnine, strinine domaće torte u restoranu.

img1

Svaki restoran koji drži do svog renomea neće prihvatiti torte iz domaće radinosti, bez deklaracije. Osnovni razlog je osetljivost namirnica na toplom danu i moguće posledice koje mogu da ostave na goste, te postastičarnice neretko uz mladenačku tortu prave i prateće torte.

Danas, gotovo da se podrazumeva svojevrni “slatki sto” sa voćem i manjim slatkim zalogajima ali svadbena torta je ukras večeri i poznato je da gosti ne kreću kući dok ne stigne torta! Po pitanju dizajna,poslastičari mladence stavljaju na težak zadatak i prate trendove i sa sigurnošću možemo reći da su u stanju da realizuju gotovo svaku ideju koju ste pronašli negde u bespućima interneta. Nekoliko trendova preovladava u izboru:

Klasična torta

Beli fondan, šlag, na tri ili četiri sprata, mnoštvo cvetnih i bisernih detalja sa figuricom mladenaca na vrhu je nešto što će odoleti trendovima i za 100 godina. Ukoliko ste u duši tradicionalista, i ne razumete najbolje sve “novotarije” klasična svadbena torta je pravi izbor za vas.

img2

Malo drugačija klasična torta

Svadbena torta sa neuobičajenim fondanom je nešto između za sve one kojima je klasična bela svadbena torta malo dosadna a nisu spremni za drastične promene. U tim situacijama mladenci biraju aktuelne metalik ili ombre glazure, kontrastne boje, jarke boje, dekoraciju svežim voćem, prirodnim cvećem i slično.

img2

Jeste torta, ali bez glazure

Torta kojoj se vide korice, a samim tim i fil je nešto što se sve čeće viđa na svadbama. Pomalo rustičan izgled neretko ukrašen prirodnim cvećem i voćem je za parove slobodnog duha koji vole prirodu, svadbu na otvorenom, mladu sa cvećem u kosi i slično. Ako spadate u ovu grupu, naše ideje su u nastavku.

Izgleda kao torta, ali baš i nije torta

Složeni u nekoliko spratova kao torta, dekorisani kao torta, ukusni kao torta, ali nisu torta! Unapred odvojeni zalogaji u vidu kapkejkova, krofni, profiterole, macarons-a složeni u kupolu su alternative za manje svadbe gde će se čitav prosec sečenja totre preskočiti i svako će lako uzeti deo – torticu samo za sebe.

Bilo koju tortu da odaberete pobrinite se da joj date lični pečat, nešto što vas kao par najbolje opisuje i ukus u kome ćete uživati jer je baš to prva poslastica koju ćete okusiti kao supružnici.