Blog | Ludi Kamne

17. Okt 2019 : Datum ažuriranja
 17. Okt 2019 | Svetlana N.

Trendovi venčanica za 2020 godinu

Dizajn venčanica koji će obeležiti 2020 godinu

Direktno sa svetskih modnih pisti, modeli venčanica za predstojeću sezonu neće vas ostaviti ravnodušnim. Čuveni svetski dizajneri otkrili su svoje najnovije kolekcije i postavili trendove za 2020.


Svi modeli naćiće naći će se u prodaji krajem 2019. i početkom 2020. godine. Ukoliko ste upravo vereni ili ako očekujete prsten i spremni ste za malu pre-svadbenu kupovinu, na pravom ste mestu. Najnoviji trendovi venčanica predstavljaju mešavinu klasičnog i nesvakidašnjeg dizajna te smo ovog puta izdojili top 5 modela koji će vas inspirisati za odabir vaše venčanice.


Vesele sedamdesete i modelii u disko-funky ruhu

disco funky venčanice trendovi vencanica za 2020

Scena noćnog kluba iz 70-tih godina imala je veliki uticaj na neke od najnovijih trendova u dizajniranju venčanica. Krojevi ukrašeni šljokicama, kombinezoni sa širokim nogavicama i prelepe, svetlucave, nesvakidašnje tkanine samo su neke od disko elemenata koje smo uočili na pistama. Čitava kolekcija modne kuće THEIA bila je inspirirana poznatim njujorškim plesnim klubom iz sedamdesetih godina prošlog veka, Studio 54, , dok su druge kolekcije prihvatile disko estetiku na suptilniji način.



Dizajneri kao što su Francesca Miranda, Berta i Galia Lahav sami su se okrenuli disko trendu odabirom suknji sa prorezima visokih butina i fantastičnim detaljima od perja. Disko tema se nije zaustavila samo na haljinama. Uticaj 70-ih u može se uočiti i u svadbenoj šminci u kojoj dominiraju pastelne boje senki i karmina koju upotpunjuje frizura razbarušenih lokni.


Matelassé stil venčanice

Matelasse stil vencanica za 2020

Ukoliko ste ljubitelj čipke, sigurno će vam se dopasti ideja o izboru tkanine koju smo uočili u nekoliko kolekcija. Upoznajte matelassé, ne toliko popularnu ali podjednako šik pamučnu tkaninu visokog sjaja i glatkoće. Prošaran specifičniom vrstom šavova koji tkanini daju prošiven izgled, sličan damast ili žakard materijalu sa finim nitima, matelassé, je savršen ukoliko želite da postignete romantičan izgled.


Venčanice izrađene od ovog materjala pravi su izbor za neveste sa prefinjenim stilom.


Venčani šorc ili belo odelo

venčani šorc ili odelo umesto venčanice

Poslednjih nekoliko sezona uveliko su aktuelni svadbeni kombinezoni te je samo pitanje vremena bilo kada će dizajneri biti inspirisani još smeiljim i nekonvencionalnijim idejama. Za proleće 2020. ovaj trend je zastupljen u kolekcijama Gracy Accad, Justin Alexander, Reem Acra, Ines Di Santo i Pronovias.



Neobičan spoj belog šorca od prefinjenog materijala ili pantalona i blejzera, providnih dugih haljina sa visokim prorezima koji prekrivaju šorceve pravo su osveženje u ovoj modnoj tematici i odličan izbor za smele mlade koje preferiraju ekscentrični izgled.


Salon venčanica Bride

Šeksiprov šik

Šekspirov šik stil venčanica

U najnovijim kolekcijama uočen je veliki uticaj elizabetanske ere. Rukavice, visoki izrezi, neobični korseti, mnoštvo čipke i neobičnih detalja, rezultirali su stilom koji zovemo Šekspirov šik. Poput Šekspirovih remek dela i venčane haljine u ovom duhu imaju vanvremenski, neprolazni karakter.


Saloni venčanica u Srbiji

Minimalizam Megan Markl

Model venčanica Megan Markl

Svedeni stil Megan Markle kao da je podstakao dizajnere da inspiraciju neprestano crpe iz ovog nenametljivog dizajna. Strukturirani krojevi bez ikakvih detalja istaknuti u kolekcijama kreatora Amsale, Halfpenny London i Justin Alexander. Ovaj model venčanice savršen je izbor za sve buduće mlade čije su životne rečenice vodilje manje je više i lepota je u jednostavnosti.


Pogledajte listu salona za iznamljivanje venčanica Beograd