5 mitova o klasičnom venčanju u koje ne bi trebalo da verujete

Foto: Dušan Marčeta

 

Mit 1. Venčanje ništa ne menja

 

Samo venčanje, kao potpis na papiru možda ništa neće promeniti, ali ceremonija sa čitanjem zakletvi - da. Jedno je doći u matičnu kancelariju i staviti svoj potpis na komad papira, a sasvim je drugo obećati da će vaša voljena osoba biti u tuzi i radosti, zajedno proći kroz dobro i loše i uvek biti tu. A ako su vaši rođaci i bliski prijatelji u ovom posebnom trenutku uz vas, ove reči će steći posebnu moć - posebno za vas. Davanjem obećanja i glasnim izgovorom, podsvesno preuzimate odgovornost.

 

 

Mit 2. Venčanje je samo još jedno slavlje

 

Imate pravo da venčanje tretirate kao lepo slavlje. Ali imajte na umu da se i u ovom slučaju razlikuje od redovnih zabava i praznika. Pre svega, to što je posvećeno ljubavi, iskrenosti i osećanjima. Ali za razliku od, recimo, Dana zaljubljenih, ono takođe ima posebnu važnost. Ovo nije praznik samo za zaljubljene, već i za vaše roditelje i bake i deke koji su verovatno imali isto venčanje. Venčanje je redak trenutak kada možete osetiti iskrenost, ljubav i istinsku povezanost generacija koju ne možete osetiti ni na jednoj zabavi.

 

 

Mit 3. Venčanje je uvek isto

 

Pre nego što odbijete venčanje, pogledajte kakve su svečanosti sada. Prelepa i senzualna zabava može se organizovati čal i u šumi, u blizini slikovite reke, čak i na obalama jezera Komo ili u starom francuskom zamku. Možete odabrati kameniti rt u Južnoj Africi, crnu plažu na Islandu ili neko drugo neobično mesto koje vas karakteriše kao bračni par.

 

 

event centar Živković

Foto: Event centar Živković - venčanje na otvorenom

 

Mit 4. Glupo je trošiti toliko novca za jedan dan

Putovanje je prepno, ali biće ih (nadamo se) mnogo u vašem životu. Venčanje je jedan nezaboravan dan i jedna posebna ceremonija koju ne možete ponoviti. Pored toga, potrošiti puno novca nije neophodno: verujte, čak ni venčanje u Italiji nije toliko skupo kao što mislite. A postoje načini za uštedu. U slučaju prekomorskih venčanja, ne možete platiti gostima smeštaj i dekor velikih razmera, koji će u potpunosti zameniti prirodne lepote Italije ili Francuske.

 

Restoran Filmski grad - organizacija venčanja

Foto: Restoran Filmski grad - Košutnjak

 

 

Mit 5. Dobro je venčanje teško organizovati, nemamo vremena da se bavimo sa tim

 

Priprema za proslavu je zaista teška, ali veoma prijatna. Ali ako to ne želite, samo se obratite dobroj agenciji za venčanje - i tada vam je potrebno samo da se povremeno sastajete sa profesionalcima i popijete šolju kafe i porazgovarate o konceptu proslave, dekoru, postavljanju stola i drugim sitnicama u opuštenoj atmosferi. Svi ti napori neće vam oduzeti toliko vremena, ali definitivno će se isplatiti: imaćete jedan od najlepših dana u životu, dirljiv video i prekrasne slike koje možete pokazati deci i unucima.

 

Venčanje na otvorenom - open concept

 

 

 

 

Ažurirano: 23. Feb. 2022.
Datum: 23. Feb. 2022.

Izvor: zenskimagazin.rs