kalemegdan-za-post-pre-wedding-foto-book.jpg

20. Maj 2020 : Datum ažuriranja
 20. Maj 2020 | Vanja Ostojić

Ideje za fotografisanje mladenaca: predlog najromantičnijih lokacija u Beogradu

Pre - Post Wedding foto

Vas dvoje, zagrljeni, zaljubljeni, nasmejani, u trenutku koji je zabeležen zauvek! Želite najlepše uspomene koje će svedočiti o sreći i ljubavi? To se mora zabeležiti foto-aparatom i zato je slikanje jedna od najvažnijih stavki prilikom organizovanja venčanja.

Za početak razmislite kakve fotografije želite, pa pronađite  pravog znalca svog zanata koji će ispuniti sve vaše želje, ali i dati sugestije i ideje kako bi slike bile što originalnije. Razmislite da li više volite fotografije u prirodi, pored vode, na nekom vidikovcu ili pak u gradu, ispred moderne zgrade od stakla ili lepotice koju je nagrizlo vreme? Da li ste privrženiji modernom ili retro stilu, etno ili urbanom…? Kada to odlučite, sledi odabir lokacije. 

Dan venčanja zna da bude izuzetno stresan, pa se mnogi parovi odlučuju da slikanje obave pre ili posle svadbe, bez žurbe, odmorni, rasterećeni i dobro raspoloženi. Tada je moguće obaviti fotografisanje na više različitih lokacija, bez stalnog gledanja u sat. Nezgodno je to što i za taj dan morate organizovati šminkanje, friziranje, iznajmiti venčanicu... Ukoliko nemate vremena i uslova za to, vaše slikanje na dan svadbe mora biti dobro isplanirano kako biste sve stigli da uradite.

Najpraktičnije bi bilo da pronađete lokaciju u blizini mesta venčanja kako ne biste mnogo vremena izgubili u vožnji s jednog kraja grada na drugi. To vikendom može da bude veliki problem, kao i pronalazak parkinga. 

Zato smo vam pripremili predloge mesta za slikanje sa kojima nema greške, a na vama je samo da se nasmejete i pozirate!

Najlepša gradska mesta

Stari Zemun 

Autentične prizemne kuće i bogato ukrašene fasade, šarm prohujalih vremena, živopisne boje i gradska užurbanost...sve to može biti idealan kadar za vaše fotografije ukoliko se venčavate na Novom Beogradu, Zemunu, Surčinu... Obiđite staro jezgro Zemuna, zavirite u uske ulice, popnite se starim stepenicama do Gardoša, na Milenijumsku kulu gde se Beograd vidi kao na dlanu. Na ovom mestu jednostavno nema loših kadrova. Za romantične slike pored reke, samo treba da se sputite do keja, a neki ljubazni alas sigurno će vam pozajmiti i svoj čamac.

Stari Zemun - mesto za slikanje mladenaca

Foto:FotoS  

 

Kalemegdan

Nezaobilazna tačka u gradu, sa istorijom, mesto sa vekovnom lepotom,  gde se spajaju reke, otvara pogled na mostove, naziru moderne zgrade i izranjaju rečna ostrva...Dovoljno, zar ne?

Tu su još i stare zidine, moćne kule, teške kapije, mostići, lukovi, stepenice i još mnogo mesta gde se može napraviti hiljade prepnih slika.

 

Pogledajte: Sve sale za svadbe u Beogradu 

 

Ako možete da se iskradete sa svadbenog veselja u smiraj dana, dođite ovde, na najromantičniji zalazak sunca.

 

Foto - Dragan Smiljković

Foto : Dragan Smiljković

 

 

Foto - Dragan Stevanović - post wedding foto book

Foto : Dragan Stevanović

 

 

 

Post wedding fotografisanje - Fotospomenar

Foto: Fotospomenar

 

Gabbiano - Lux vencanje na reci

Foto: Gabbiano Exclusive - venčanje na reci

 

Kosančićev venac

Još jedna šarmantna i retro lokacija nalazi se u samom centru grada. Ako ste iznajmili oldtajmer, ovo će biti kao scena iz starog filma. Vi u haljini, on u odelu, držeći se za ruke hodate po vremešnoj kaldrmi. Pozirate ispred Konaka kneginje Ljubice, zastajete kod kafane “Znak pitanja” gde su sedeli boemi i umetnici, a iza vas je raskošna Saborna crkva. 

Post wedding fotografisanje - Kosančićev venac - Fotospomenar

Foto: Fotospomenar

 

 

Mesto - ideja za pre-post wedding foto - Kosančićev venac

Foto : Priče sa dušom

 

 

Savamala i Brankov most

Ukoliko volite urbani stil i streetart, svideće vam se poziranje pored nekih od brojnih grafita poznatih i nepoznatih umetnika na starim fasadama. Lepe fotografije se mogu napraviti i na stepenicama Brankovog mosta na putu za Karađorđevu ulicu. Njegov veličanstveni postament od kamena sa stubovima i lukovima u romansko-vizantijskom stilu potiče još iz tridesetih godina prošlog veka, kada je nosio most kralja Aleksandra Karađorđevića,  srušenog u Drugom svetskom ratu.

 

Snimanje venčanja dronom i kamerom

 

Na stepenicama između mosta i Kosančićevog venca, ušukano u zelenilu, nalazi se mesto koje nikog ne ostavlja ravnodušnim-“Jazz bašta”. Svi koji vole šebi šik, beo nameštaj, stare kredence i komode, fenjere i ljupke detalje, poželeće da upravo ovde naprave svoje najlepše svadbene fotografije.

Post wedding foto - Brankov most - Foto Atelje Zemun

Foto : Foto Atelje Zemun

 

 

Pre-Post wedding foto - Nikola Radulović

Foto : Nikola Radulović

 

 

Najlepše lokacije u prirodi

 

Ada Ciganlija

Svima koji prave svadbu u okolini Beogradskog sajma, Banovog brda, Žarkova, Ada Ciganlija može biti savršena lokacija za fotografisanje. Obilje zelenila i plava površina jezera koje se presijava na suncu biće idilična pozadina dok vi zagrljeni pozirate ili pravite zanimljive i šaljive grupne fotografije sa kumovima i prijateljima. Prednost ovog mesta je što i čak kad su velike gužve možete pronaći kutak samo za sebe

Post wedding foto book - Ada Ciganlija - Dragan Smiljković

Foto: Dragan Smiljković

 

Avala

Iako udaljena od centra i najbliža mladencima sa Voždovca i Rakovice, ova šumska oaza nije toliko nedostupna, ako se dobro organizujete. Avalski toranj u pozadini vaših fotografija delovaće impresivno, a pogotovu su moćne slike sa njegovog vrha odakle puca pogled na celu Šumadiju. Lepi kadrovi su svuda oko vas zahvaljujući zelenilu, kao i na putu do spomenika Neznanom junaku.

Post wedding fotografisanje - Avala - Nemanja Matijašević

Foto: Nemanja Matijašević

 

 

pre-post wedding fotografisanje - Peđa Vučković

Foto : Peđa Vučković

 

 

Topčiderski park

Ovo je jedno od najpopularnijih mesta za fotografisanje u Beogradu. Pored starog zdanja konaka kneza Miloša, tu je i vremešni platan kao svedok burnih dana naše prošlosti. Lepo uređen park ima mnogo zelenila, mostić i malo jezerce idealno za romantične kadrove.  Ako ste već u ovom  kraju, odvezite se i do Železničke stanice Topčider. Staro zdanje stanice, sa peronima i satom, odvešće vas u neka davna, lepša vremena, kada smo u avanture i na putovanja išli vozovima.

Pre - post wedding foto - Topčiderski park - Photo District

Foto : Photo District 

 

 

Fotografisanje venčanja - post wedding fotografisanje

Foto : Foto Mile

 

 

Pionirski park

Osim bujnog zelenila, staza i romantičnih klupica, posebnu draž ovom mestu za fotografisanje daju kulise Starog i Novog dvora u pozadini, sa svojim terasama, bogato ukrašenim fasadama i stubovima. Napravite i nekoliko fotografija u lepo uređenom parku ispred Skupštine grada Beograda. Na samo nekoliko koraka je Trg Nikole Pašića, gde se možete slikati pored najpoznatije fontane u gradu.

Fotografisanje posle venčanja - Pioniski park - skupština - Foto Video Studio

Foto: Foto Video Studio

 

 

Botanička bašta Jevremovac

Ova gradska oaza najlepša je u jesen i proleće, kad priroda menja svoje ruho i na scenu stupaju boje. Međutim, i u toku vrelog leta, kada vam krošnje drveća prave debeli hlad, fotografije će nesumnjivo biti sjajne zahvaljujući staklenoj bašti iz viktorijanskog doba i Japanskom vrtu. Treba da znate da se slikanje mladenaca posebno zakazuje i plaća.

Post wedding fotografisanje - Botanička bašta

Foto : Peđa Vučković

 

 

Foto Book - venčanje - Botanička bašta

Foto : Miloš Gavrilović

 

 

Photo Book - Post wedding - Photo District

Foto: Photo District

 

 

Cvetno polje

Romantici znaju koliko su magične fotografije među raznobojnim cvećem. Možda u Srbiji nema polja lala kao u Holandiji ili nepreglednih leja lavande poput onih u Provansi, ali zato ima suncokreta, polja zasejanih uljanom repicom ili zrelim žitom. Na samo desetak kilometara od centra, ako krenete ka Zrenjaninu ili Surčinu možete naći savršene kulise za svoje mladenačke fotografije. 

Post wedding fotografisanje - foto book - Dragan Stevanović

Foto: Dragan Stevanović

 

 

Organizacija venčanja na otvorenom 

 

 

Fotografisanje u prirodi - post wedding - Digital Art Foto

Foto : Digital Art Foto

 

 

Post wedding fotografisanje - u prirodi - Freelans studio

Foto: Freelens studio

 

Vila Jugovo S - Lux venčanje na reci

Foto: Vila Jugovo S - Lux venčanje na otvorenom

 

 

Hipodrom

Ukoliko razmišljate o tematskom slikanju, zašto to ne bi bilo sa konjima? Ne morate ići do vojvođanskih salaša, jer ove pne životinje možete pronaći na samo nekoliko kilometara od centra, na Čukarici. Lepo uređen prostor Beogradskog hipodroma daje mnogo mogućnosti, dok će elegantni pastuvi i ždrebice sigurno oplemeniti svaku vašu sliku.

Post wedding fotografisanje - hipodrom

Foto: Nemanja Matijašević

 

 

Raskošni enterijeri

 

Dom Jevrema Grujića

 Ovde nas priča vodi u 19. vek,  a dočaraće je elegantni saloni, autentični nameštaj bogate i ugledne porodice Grujić, zatim vredne slike i lični predmeti. U ovoj kući u Svetogorskoj ulici održavali su se balovi za beogradsku elitu, dolazila je čak i kraljica Marija Karađorđević, stoga vam neće biti teško da dok pozirate, zamislite da ste zaista na jednom takvom skupu. Zakazivanje fotografisanja je obavezno, a plaća se ulaznica.

Ideja za post wedding fotografisanje - Dom Jevrema Grujića

Foto: Dom Jevrema Grujića

Foto Tajna

Foto: Foto Tajna

 

Post Weddinf fotografisanje u enterijeru - Nikola Rudić

Foto: Nikola Rudić

 

Kuća kralja Petra I

Elegantan ulaz i masivne kapije od gvožđa čuvaju ulaz  u ovo prelepo zdanje s kraja 19. veka. Nalazi se na Senjaku, na padinama nekadašnjih topčiderskih vinograda. Ovde je kralj Petar I proveo poslednje godine života. Danas je ovo instutucija u kojoj se organizuju različiti kulturni događaji i izuzetno je lepa za fotografisanje, sa stilskim stepeništem i crno-belim podnim oblogama. Lepo uređen vrt takođe je jedan od aduta. Slikanje je dozvoljeno uz novčanu naknadu.

Kuća Kralja Petra I

Foto : WannaBe 

 

 

Pre-post wedding fotografisanje - Nikola Rudić

Foto : Nikola Rudić

 

Svi fotografi za venčanja na jednom mestu

Autor: Vanja Ostojić