Ludi Kamne

11. Dec 2020 : Datum ažuriranja
 11. Dec 2020 | Katarina Sarić

Zimska venčanja: intimna venčanja u krugu porodice

Venčanja za vreme kovida

Foto:  Pinterest

 

Zimska venčanja su zaista velika retkost. Mladenci se u najvećem broju slučajeva odlučuju da svoj najlepši dan u životu obeleže uz sunčano i letnje vreme.

Međutim, pažljivo isplanirana zimska venčanja mogu predstavljati pravu malu egzotiku. U uslovima pandemije i ograničenog broja zvanica, idealno je dočarati snežnu bajku za vaše najbliže.

 

lampice za zimsko venčanje

 

Dame koje se odluče za zimske modele venčanica neče pogrešiti. Izbor je veliki, a detalja koji idu uz njih je pregršt. Modeli venčanica su najčešće sa dugim rukavima, bilo da su prekrivene čipkom ili mnoštvom perlica, one kao takve odaju utisak elegancije sa notom nežne romantike.

 

Lampice za zimsko vencanje

 

Ukoliko se čak buduća mlada odluči za haljinu bez bretela i golih leđa, svoj izgled može upotpuniti raskošnom bundom od belog krzna koja će joj svakako značiti ukoliko se odluči i na crkveno venčanje gde su temperature nešto niže nego u restoranima gde će se održati svečani ručak. Za najhrabrije mlade sa istančanim stilom predlažemo i raskošne šešire u skladu sa ostatkom toalete.

 

Svečani ručak i proslava ceremonije venčanja je idealan povod da okupite svoje najbliže. S obzirom da nam stižu novogodišnji praznici, nema idealnije dekoracije od novogodišnje jelke i lampica. 

 

Dekoracija za zimsko venčanje

 

Dekoraciju na mladenačkom stolu možete upariti sa ukrasila sa jelke, a ujedno i vaš bidermajer može imati slične tonove boja. Što se tiče izbora cveća pored nezaobilaznih ruža, kao zimski izbor možete upotrebiti i sve popularniji pampas ali i grančice jelke. Romantiku možete naglasiti sa elegantnim svećnjacima i lampicama.

 

Klasična muzika - kvarteti za venčanja

 

Atmosfera na venčanjima je jako bitna, pa za izbor muzike predlažemo da se u pozadini čuju umirujuće note klavira, kako ne biste propustili da popričate sa svojim gostima.

 

A da se ovaj nesvakidašnji doživljaj ne bi zaboravio, veoma je važno  ida ga ga zabeležite fotografijama. Ovo doba godine nudi pregršt ideja za fotografisanje, još ukoliko imate sreće i na dan venčanja pada sneg, vaša originalnost će u potpunosti doći do izražaja.

 

Fotografisanje zimskog vencanja

Foto: Image and Factory 

 

Kao što smo već pisali u ovom tekstu, i za fotografisanje možete iskoristiti novogodišnju dekoraciju. Dovoljno je samo da se upitite u glavno šetalište vašega grada i iskoristite novogodišnji duh i euforiju.

Ukoliko se pak desi da vas sneg obraduje, naša preporuka je da posetite obližnje zaleđeno jezero, lokalnu šumu ili vrh nekog proplanka. Belina oko vas će učiniti da vaše fotografije zaista budu unikatne. Nezaboravite da zabeležite i poljubac u snegu ili kroz zamagljeno staklo, mladu obmotanu mladoženjinim kaputom…

 

Toliko je ideja za slikanje da nećete imati mesta da ih sve stavite u album. Takođe, verujemo da su zalazak I izlazak sunca najlepši u zimu – iskoristite ih!

 

p s foto - fotografisanje vencanja

Foto: P.S. Foto

Svim mladencima koji se odluče na ovaj vid venčanja želimo da im ne nedostaje ljubavi i romantike toga dana.