Koje je najskuplje poznato venčanje ikada?

 

Ima parova koji smatraju da je suludo trošiti novac na venčanje, radije biraju da sve tiho obave kod matičara, a da se u krugu najboljih prijatelja provesele. Ali nije mali broj ni onih koji su spremni da se za ovaj poseban dan i te kako "isprse".

 

U ovom drugom slučaju je obično reč o deci multimilijardera, koji ni ne znaju šta znači reč "štedeti" i troše toliko novca na venčanja da nije neobično što osvanu u svim medijima, pa čak se upišu i u Ginisovu knjigu rekorda.

 

Najskuplje venčanje do dana današnjeg odigralo se 2014. godine između naslednice Vaniše Mital i biznismena Amita Batije i koštalo je 60 miliona dolara.

 

Deset najskupljih venčanica poznatih ličnosti

 

Ako niste znali, Vaniša nije rođena sa zlatnom kašikom u ustima, već onom od platine i dijamanata! Ona je jedina ćerka jednog od najbogatijih ljudi na planeti i metalurškog magnata Lakšmija Mitala. Jedinica ovog magnata je završila srednju školu, stekla visoko obrazovanje, odbranila diplomu MBA na Evropskoj poslovnoj školi, a zatim je počela da radi u očevoj kompaniji, gde je i danas.

 

Zbog ovakve posvećenosti porodičnom poslu, otac ju je nagradio ne vilom ili sportskim automobilom, već venčanjem iz snova! I Vaniša je 100 odsto iskoristila priliku koja joj je data.

 

Godina 2004. je zaista bila sudbonosna za Vanišu - postala je član upravnog odbora "ArcelorMittala" i supruga finansijera Amita Batija. Par je odlučilo da venčanje oragnizuje ne u Indiji, već u najromantičnijem gradu na svetu - u Parizu.

 

Video: najskuplja venčanja na svetu

 

Oko hiljadu zvanica dobilo je poziv za ceremoniju, a o "pozivnicama" se i danas priča. Osim papirnatih kartica sa ispisanim datumom i mestom, sve zvanice su dobile po srebrnu kutiju sa sveskama od 20 stranica u kojima su mladenci sa njima podelili svoje oduševljenje zbog predstojećeg slavlja i izrazili veliku želju da im svojim prisustvom uveličaju taj događaj...

 

Sedam velikih kraljevskih venčanja

 

Vaniš i Amit su se pobrinuli i za svu logistiku: iznajmili su dvanaest "boinga" koji su putovali između Indije i Francuske i iznajmili svih 600 soba u hotelu "Interkontinental Pariz", i to ne na noć, već na šest dugih dana. Po dolasku u u hotel, goste su dočekali muškarci obučeni u narodne nošnje koji su ih zasipali laticama cveća.

 

Sale za svadbe u Beogradu

 

Gostima je odmah predočeno - slaviće se nedelju dana. Između žurki, mogli su da se opuste u banji i uopšte ne brinu o svom izgledu - svakom je obezbeđen lični frizer i šminker.

 

Prvog dana venčanja, zvanice (iako samo žene) čekalo je još jedno iznenađenje. Pre ulaska u banket salu, na poklon su dobile Gucci ili Prada torbe. Ali to nije sve. Kada su otvorili ove tašn, unutra su našli drago kamenje. Bila je to neka vrsta zahvalnice mlade, ali i način da pokaže u kakvom raskošu i luksuzu živi!

 

Restorani za svadbe u Beogradu

 

Ažurirano: 15. Avg. 2022.
Datum: 15. Avg. 2022.

Izvor: magazin.novosti.rs