kako-da-ublazite-stres-pre-svadbe-organizacija-vencanja-bez-stresa.jpg

28. Feb 2023 : Datum ažuriranja
 25. Okt 2021 | Milena Đurković

Oslobodite se stresa pre svadbe – Uplovite u bračne vode opušteni

Saveti za venčanje bez stresa

 

Suština venčanja jeste da vi, kao par, ozvaničite i proslavite međusobnu ljubav, a uz to steknete i prelepe uspomene na koje ćete se osvrtati do kraja života. Međutim, ako uzmemo u obzir činjenicu da, što se tiče samog toka vašeg velikog dana, veoma mnogo faktora zavisi od vas i vaše organizacije, a da istovremeno na mnogo toga ni ne možete da utičete, onda je jasno zašto ne možete u potpunosti da se opustite.


 

Potpuno je očekivano da će uzbuđenje i neizvesnost izazvati burne emocije, no ne smete zaboraviti da je vaše zdravlje na prvom mestu, te ukoliko se osećate razdraženije i uznemirenije nego inače, vreme je da razmotrite naše savete za suzbijanje stresa pre svadbe.



Dobra organizacija venčanja je ključ uspeha

 

Vaš poseban dan se približio, tako da pretpostavljamo da ste već organizovali najneophodnije, ali ste, i pored toga, verovatno u strahu da ste nešto preskočili i da će to izazvati opšti haos na dan vašeg venčanja. Organizacija venčanja može biti veoma dugotrajan i zahtevan proces, pogotovo ako ne znate šta sve ona podrazumeva, a uz to mislite i na druge stvari, jer, ipak, nećete moći da u potpunosti zapostavite vaše socijalne aktivnosti i poslovne dužnosti dok planirate svadbu.


Na vreme isplanirajte svoj najvažniji dan

 

Upravo zbog toga će vam plan izgledati mnogo jednostavnije kada sve “stavite na papir”. U tome vam može pomoći i Ludi kamen planer venčanja koji sadrži sve neophodne segmente za planiranje savršene svadbe, uz pomoć kojeg nećete zaboraviti nijedan jedini detalj.

 

Probajte venčanicu na vreme

 

Mnoge mlade će se složiti da venčanica predstavlja najvažniji element venčanja, i da tu ne sme biti greške, a imajući u vidu da venčanice zahtevaju mnogobrojne prepravke, i da stalno dolazi do izvesnih promena, bilo bi pametno zakazati generalnu probu na vreme, kako bi postojao optimalan period za potencijalno usavršavanje vaše haljine. Na taj način ćete izbeći strepnju da nešto nije kako treba, i bićete sigurni da ste odabrali savršenu venčanicu.


 

Venčanice Dar

Foto: Venčanice Dar

 

Nemojte da budete gladni


Vrlo se često dešava da mladenci preskoče doručak dan uoči venčanja. Međutim, bilo da je krivac za to žurba ili stres, ili pak čuvanje linije, ta opcija nikada nije dobra. Bićete iscrpljeni usled pregladnelosti koje možda niste ni svesni, i to pre nego što svadba uopšte počne, a energija će vam biti i te kako potrebna tokom čitavog dana. Zato je dobra ideja da unesete nešto u organizam i pre one ukusne hrane koja vas čeka na samoj proslavi i koju ste pažljivo birali samo za ovaj dan.


Birajte prostor koji nudi više mogućnosti

 

Bilo da je u pitanju planiranje manjeg ili ovako velikog događaja, kao što je venčanje, uvek je prisutna briga da će loši vremenski uslovi pokvariti dan. Venčanje na otvorenom je jako lepo, i danas sve popularnije, ali dobro je imati i plan B, to jest, prepnu salu za venčanja koja se nalazi unutra, u slučaju neželjenih vremenskih prilika. Na ovaj način ćete izbeći još jednu veliku brigu.


 

Move

Foto: Move

 


Trenirajte i idite na masažu


Dobro je poznato da fizička aktivnost oslobađa telo od stresa i pospešuje lučenje hormona sreće. Trening, dakle, pored fizičkog, utiče i na mentalno i emotivno zdravlje. Zato vam preporučujemo da na ovaj način izbacite negativnu energiju. Pored toga što ćete se lepše osećati, otarasićete se i viška kilograma, što mladenci uglavnom žele. A ukoliko želite da aktivirate i mišiće lica, tretman lica i masaža učiniće da se osetitie svežije i lepše, a samim tim ćete umanjiti i stres pred svadbu.


 

Ne zaboravite da je ovo VAŠ dan


Ne zaboravite da je ovo trenutak samo za vas, a ne za impresioniranje zvanica. Takođe, ne dozvolite da vam bilo ko poremeti planove, tako što ćete jasno reći, još na samom početku planiranja, da cenite pomoć, ali da ste vi oni koji donose finalne odluke. Vrlo je važno da vodite računa i o budžetu, jer ukoliko se organizacija venčanja odvija u skladu sa vašim novčanim mogućnostima i odražava upravo vaše želje, a ne ispunjavanje tuđih, definitivno ćete biti rasterećeniji i zadovoljniji.


Intimnija svadba može izgledati jednako magično kao i ona sa mnogo zvanica i većim budžetom. Uz to, vrlo je bitno i da vi sami poštujete volju vašeg budućeg supružnika, i da pronađete rešenje koje će zadovoljiti obe strane. To može biti pravi pokazatelj toga kako će vaš predstojeći bračni životi izgledati, i da li ćete se ponašati kao tim.


Uspešna asistencija u organizaciji venčanja značajno će vam ublažiti svadbeni stres.


restoran-filmski-grad-za-vencanje.jpg

Foto: Restoran Filmski Grad - venčanje na otvorenom