Ludi Kamne

3. Avg 2021 : Datum ažuriranja
 3. Avg 2021 | Vanja Ostojić

Najlepše svadbene torte- vaš vodič za lakši izbor

Predlozi torti

Da li vam se više sviđa ekstravagancija ili otmenost , romantično ili rustično, klasično ili moderno? Mnogo je ideja za svadbenu tortu pa izbor nikada nije lak. Evo šta smo odabrali kako bismo vam olakšali “slatke muke”

 

 

Ona je lepa, raskošna, mami uzdahe i neviđeno je slatka! Svadbena torta je prvi zalogaj koji će mladencima zasladiti brak. Ali to nije obična torta na dva ili tri sprata. Poslednjih godina postala je pravo malo umetničko delo.

Kada se kreće sa odabirom torte? U zavisnosti od perioda godine, to može biti nekoliko nedelja ili pak meseci unapred, u zavisnosti da li su “udarni termini” i popularne poslastičarnice. Za početak razmislite o budžetu. Od njega dosta toga zavisi, mada nije uvek presudno. Zatim odredite temu venčanja, tj.celokupnu atmosferu i prateću dekoraciju kako bi sve bilo u skladu. Da li vam se više sviđa ekstravagancija ili otmenost , romantično ili rustično, klasično ili moderno... Nakon toga razmislite o bojama i ukrasima koje biste želeli i utvrdite odokativni broj zvanica koji je bitan za veličinu torte. Tek onda možete da se zaputite u poslastičarnice. Bilo bi dobro da se raspitate za preporuke kod prijatelja i kolega. Pogledajte slike, ali i torte uživo. Obavezno tražite da probate uzorke, kako biste mogli da se dogovorite oko ukusa. Najbolje se pokazala praksa da svaki sprat torte ima drugačiji ukus, najčešće čokoladne varijante sa lešnicima ili orasima i voćni. 

 

Snimanje venčanja dronom

 

Kao i u dekoraciji, tako se menjaju trendovi i u ukrašavanju torti. Nekada popularni šlag zamenio je fondan, a izbor može biti i glazura od čokolade. Pored klasike koja je vanvremenska i uvek in, tu su i aktuelni noviteti:

 

Romantična torta

 

Ako volite nežne puderaste i ružičaste nijanse, razmislite o torti ukrašenoj sitnim cvetićima pastelnih boja ili diskretnim biserima. Elegantno izgledaju i satenske trake, kao i razigrani ornamenti ispisani po fondanu.

 

romanticna torta za vencanje sa cveticima

 

svadbena torta satenska sa masnom

 

svadbena torta sa cvecem

 

Rustična dekoracija

 

Jedan od poslednjih trendova kada je u pitanju dekoracija jeste povratak prirodi. Umesto cveća, sve više se koriste različite vrste zelenila, grančice, bobice i neobično lišće. Ovaj trend veoma je prihvaćen i u ukrašavanju torti.

Završnica više nije stroga niti u potpunosti prekriva tortu, a  dopušta se i pomalo nesavršenosti. Sve češći motiv na ovakvim tortama jeste i struktura kore drveta, koja izgleda iznenađujuće uverljivo.

Sve dopunjuju odgovarajući ukrasi.

 

torta za vencanje - rusticna dekoracija

Svadbena torta kora stablo drveta

 

 

Prirodno cveće

 

Nema lepše dekoracije od one koju daruje majka priroda. Baš zato je torta ukrašena svežim cvećem najčešći izbor mladenaca. Ovakav dizajn je obično jednostavan, s glatkom površinom ili određenom teksturom, ali bez suvišnih detalja. Svedena, a u isto vreme prelepa!

 

torta za vencanje sa prirodnim cvecem

 

torta za vencanje sa prirodnim cvecem

 

Barutana Novi Sad - venčanje na otvorenom

Foto: Barutana Novi Sad - organizacija venčanja

 

 

Prava letnja torta

 

Venčanja na otvorenom, ispod krošnje drveća, dok struji lagani povetarac imaju posebnu čar. Odišu lakoćom i slobodom, bez strogih pravila. Za tu priliku razmislite o torti ukrašenoj egzotičnim voćem umesto uobičajenih ukrasa. Voćkice su veoma dekorativne, a bogat kolorit garantuje upečatljiv utisak.

letnja torta sa vocem za svadbu

 

letnja torta sa vocem za vencanje

 

bend za svadbe - progresive bend

Foto: Progresive bend - muzika za svadbe

 

 

Siluete

 

Umesto klasičnih svadbenih torti, poslednjih godina posebno je tražena dekoracija u vidu silueta mladenaca izrađenih od fondana. Jednostavnog je, a efektnog dizajna, najčešće bela, mada može biti i u nekoj drugoj boji, sa crnim slikama i ponekim ukrasom.

 

torte za svadbu - siluete

 

torte za vencanje sa siluetama

 

 

 

sala za venčanje - Balašević

Foto: Balašević - sala za svadbe

 

 

Ručno oslikana torta

 

Sve koji vole originalnost oduševiće torta oslikana četkicom i jestivim bojama. Baš kao na platnu, na fondanu se slikaju željeni motivi, ispisuju reči, inicijali…Kao i svaki ručni rad, predstavlja unikat, zahteva veliku preciznost i umešnost, kao i znatno duže vreme pripreme. Zbog toga spada u rang skupljih. 

 

rucno oslikana torta za svadbu

 

rucno oslikane torte za svadbu i vencanje

 

 

Pronađite prostor za Vaše venčanje - sale i restorani Beograd

 

Gala torta

 

Ako zamišljate glamurozno venčanje, i torta bi trebalo da isprati temu. Veoma efektne I svečane su zlatna, teget, crna i bordo boja... Dozu ekstravagancije daju bogati ornamenti i teksture u vidu karnera, talasa, krupni cvetovi, kristali...

 

gala torte za svadbu

 

gala torte za svadbe - ideje za svadbene torte

 

 

Mini tortice

 

Ko kaže da torta mora da ima određenu formu?! Pravila nema i sve zavisi od vaše želje i mašte. Svadbena torta može da se sastoji od jedne koja se nalazi na vrhu stalka, dok su u dnu male tortice ili kapkejkovi. Svi mogu biti dekorisani na isti način, ili pak svaki drugačije. Cela kompozicija je nesvakidšnja, razigrana i veoma dekorativna.

mini tortice za svadbu i slatki sto

 

mini tortice za vencanje

 

Hoteli za svadbe Beograd