najlepsi-bidermajer-za-zimsko-vencanje.jpg

22. Nov 2021 : Datum ažuriranja
 22. Nov 2021 | Vanja Ostojić

Cvetna magija- Najlepši bidermajeri za raskošno zimsko venčanje

Ideje za zimski bidermajer

Foto: Studio Mušmula

 

Ako je vaša svadba zakazana tokom hladnih zimskih meseci, neka i cvetna dekoracija i bidermajer prate temu godišnjeg doba, uz srebrnkaste i bordo akcente.

 

U vreme kada je priroda u svom dugom zimskom snu, zemlja smrznuta, a vazduh beličast od magle i hladnoće, budite prava snežna kraljica na svom venčanju! Neka sve bude magično zaleđeno i otmeno, počevši od dekoracije prostora i stolova do cvetnih aranžmana i bidermajera. Srećom, domaće cvećare dobro su snabdevene najrazličitijim vrstama cveća i zeleniša, tako da ne morate birati isključivo sezonske vrste.

 

Dekoracija za svadbe: Pronađite najbolju dekoraciju za Vašu svadbu

 

 

Foto: Arkadia

 

Pronađite Vašu savršenu venčanicu

 

Kao što se svi stilovi menjaju, tako se i cvetne dekoracije prilagođavaju trendovima. Ranije su bidermajeri imali strogu loptastu formu i pravili se najčešće od jedne vrste cveća željene nijanse. Sada je izbor mnogo veći jer su na scenu stupile razigrane forme, pa se venčani buketi izrađuju od mešavine više različitih cvetnica, često i drugačijih boja, sa dosta dekorativnog zeleniša i poljskog cveća koje slobodno pada ili proviruje iz buketa.

 

 

Nar Events

Foto: Nar Events

 

 

Zimski bidermajeri su stilski drugačiji od onih u drugim sezonama. Boje cveća, baš kao i priroda, vuku ka hladnim tonovima, uz poneki oštar kontrast. Ruže su uvek dobrodošle zbog svoje raskošne lepote i raznolikosti, kao i dalije, anemone, protee, dok se zimski efekti postižu bobicama, šišarkama, grančicama četinara…

 

Kako da dekorišete svadbeni sto - dekoracija mladenačkog stola

 

Nar Events

Foto: Nar Events

 

Evo nekoliko ideja za raskošne zimske bidermajere:

 

Sa bobicama


Zimsku magiju najbolje će dočarati zimzelene bobice u kombinaciji sa nežnim ružama i pokojim akcentom u nekoj dominantnoj boji. Razigranost i srebrnkast ton hladnih zimskih pejzaža postiže se grančicama eukaliptusa i četinara.

 

Cvećara Flower Shop

Foto: Cvećara Flower Shop

 

 

Magični bidermajer sa bobicama

Izvor: Pinterest

 

 

Bidermajer za zimsko venčanje

Izvor: Pinterest

 

Dekoracija cvetnog zida za venčanje

 

Snežni akcenti

Iako sneg i led asociraju na hladnoću koju mnogi ne vole, ipak deluju prefinjeno, a naročito otmeno u plavičasto-sivoj nijansi.

 

 

Marco’S flower design

Foto: Marco’S flower design

 

 

Bidermajer može biti napravljen od belih anemona (poznatih i kao sase), sa nežnim belim ružama i dalijama, grančicama eukaliptusa i srebrnkastim mekim lišćem biljke poznate pod nazivom  „zečje uši“.

 

 

Bidermajer u zimskim tonovima

Izvor: Pinterest

 

 

Buket mogu krasiti i autentični zimski ukrasi poput šišarki i grančice bora poprskane sprejom s efektom snega

 

 

Idealan bidermajer za zimsko venčanje

Izvor: Pinterest

 

Stilski kontrasti

Ljutić podseća na ružu, a pomalo i na lalu, a zapravo pripada porodici ranunkulusa. Vrlo je dekorativan, sa nežnim akcentima, naročito u puderastim nijansama.

 

 

Bidermajer iz zimske bajke

Foto: Instagram @ludi.kamen

 

 

Ako volite kontraste, dodajte u buket poneku bordo ružu, amarant illi mini kale koje će se među loptastim formama istaći svojim vretenastim oblikom. Balans između jake bordo i snežnobele najbolje će načiniti zeleniš- eukaliptus i žalfija. 

 

 

Najbolji zimski bidermajer

Izvor: Pinterest

 

 

Ako volite neobične kombinacije, izaberite raskošni cvet protee koji izgleda kao kruna. U njegovoj pratnji neka budu sitne ruže i kukureci.

 

 

Zimski bidermajer sa stilskim kontrastima

Izvor: Pinterest

 

Poručite tortu za vašu proslavu - sve poslastičarnice na jednom mestu

 

U boji vina

Slično kao i strastvena crvena, tako su i različite bordo nijanse izuzetno dominantne i upečatljive, naročito ako je ceo buket u istom tonu.

 

 

Najlepši bidermajer za zimsku svadbu

Foto: @sinisa.trifunovic.weddings 

 

 

Posebno su efektne ruže i dalije, a strogoću buketa neutrališe zelena boja dekorativnog zeleniša- ruskus i eukaliptus sa semenom.

 

 

Buket za svadbu u boji vina

Izvor: Pinterest