toskana-stil-dekoracija-vencanja-na-otvorenom.jpg

11. Jul 2023 : Datum ažuriranja
 11. Jul 2023 | Ludi Kamen / Provansa dekor

Saveti za cvetnu dekoraciju za venčanje na otvorenom

Nekoliko saveta kako do savršene dekoracije

Venčanje na otvorenom je prilika da se priroda iskoristi kao prelepa pozadina za vaš poseban dan. Cvetna dekoracija igra ključnu ulogu u stvaranju atmosfere i dodavanju ličnog pečata. Evo tri saveta za savršenu cvetnu dekoraciju za venčanje na otvorenom.



1. Nezaobilazna efektna rasveta: Magija svetlosti na vašem venčanju


Rasveta je ključni element svake dekoracije za svadbu. Ona može biti jednostavna ili raskošna, ali je važno da bude efektna. Rasveta može biti napravljena od različitih vrsta cveća i zelenila, a može se koristiti i za ukrašavanje stolova, stolica, ulaza u prostor za venčanje i drugih elemenata. Efektna rasveta može dodati dramatičan efekat i učiniti vaše venčanje nezaboravnim.



Rasveta za vencanje na otvorenom

Foto: Dekoracija venčanja na otvorenom - Provansa dekor


Rasveta je ne samo funkcionalna - ona takođe može stvoriti atmosferu, naglasiti određene elemente i dodati dubinu i teksturu vašem prostoru. Bilo da se odlučite za tople svetiljke koje stvaraju romantičnu atmosferu, svetleće girlande koje dodaju dozu čarolije, ili dramatične svetlosne instalacije koje stvaraju vizualni spektakl, rasveta može transformisati vaš prostor i stvoriti nezaboravne uspomene.


Rasveta takođe može igrati ključnu ulogu u isticanju vaših cvetnih dekoracija. Svetlost može naglasiti boje i teksture cveća, stvarajući prelepe efekte koji će oduševiti vaše goste. Bilo da se odlučite za suptilnu rasvetu koja dodaje mekoću i romantiku, ili za dramatičnu rasvetu koja stvara kontrast i dubinu, pravilno osvetljenje može učiniti da vaše cvetne dekoracije izgledaju još lepše.


Pogledajte prostore za venčanje na otvorenom


Kada planirate rasvetu za svoje venčanje, važno je da uzmete u obzir vreme, lokaciju i temu venčanja. Rasveta koja izgleda prelepo u unutrašnjem prostoru možda neće imati isti efekat na otvorenom, a rasveta koja je savršena za večernje venčanje možda neće izgledati dobro tokom dana. Bez obzira na to koje opcije odaberete, važno je da rasveta odražava vašu ličnost i stil, i da doprinosi atmosferi koju želite da stvorite.


Provansa dekoracije za venčanje


Na kraju, efektna rasveta je nezaobilazan element svake dekoracije za svadbu. Ona može dodati dramatičan efekat, stvoriti atmosferu i učiniti vaše venčanje nezaboravnim. Bilo da se odlučite za jednostavnu ili raskošnu rasvetu, važno je da ona bude efektna i da odražava vašu ličnost i stil. Sa pravom rasvetom, vaše venčanje može biti prelepa proslava ljubavi koja je istovremeno dramatična i romantična, sa dozom magije koju samo svetlost može pružiti.





2. Izbor cveća u skladu sa vremenskim uslovima: Prilagodljivost je ključ


Kada je u pitanju organizacija venčanja, veoma je bitno da se shodno vremenskim uslovima odabere prirodno cveće ako su povoljne prilike. Prirodno cveće dodaje dodir elegancije i lepote venčanju.


Cvetne dekoracije za svadbe



Međutim, ako vremenski uslovi nisu povoljni, veštačko cveće je odlična alternativa. Veštačko cveće neće uvenuti ni pod najtežim vremenskim uslovima, a danas postoje brojne opcije koje izgledaju jednako dobro kao i pravo cveće. Osim toga, veštačko cveće može se koristiti i za dekoraciju unutrašnjeg prostora, ukoliko se venčanje mora premestiti unutra zbog lošeg vremena.


Vremenski uslovi mogu imati veliki uticaj na izbor cveća za vaše venčanje. Ako se venčanje održava na otvorenom tokom toplih letnjih meseci, možete odabrati cveće koje cveta tokom leta i koje može izdržati visoke temperature. Ako se venčanje održava na otvorenom tokom hladnijih meseci, možete odabrati cveće koje cveta tokom jeseni ili zime i koje može izdržati hladnije temperature.


Romantic stil dekoracije za venčanje


Foto: Romantic stil za venčanje


Ako su vremenski uslovi nepredvidivi, veštačko cveće može biti odlična alternativa. Veštačko cveće je otporno na vremenske uslove i može izgledati jednako lepo kao i prirodno cveće. Osim toga, veštačko cveće je dostupno u širokom spektru boja i stilova, što vam omogućava da prilagodite dekoraciju svadbe svojim željama i potrebama.


Na kraju, bez obzira na to da li odaberete prirodno ili veštačko cveće, važno je da cveće odražava vašu ličnost i stil. Cveće je ključni element svake dekoracije za svadbu, i pravilan izbor cveća može dodati dodir elegancije i lepote vašem venčanju. Bez obzira na vremenske uslove, važno je da odaberete cveće koje će učiniti vaše venčanje nezaboravnim.


Trendovi za 2023 u dekoraciji venčanja





3. Toskanski stil sa prirodnim materijalima: Priroda kao inspiracija za vaše venčanje


Toskanski stil je idealan za venčanja na otvorenom. Ovaj stil favorizuje prirodne materijale poput drveta i kamena, a cvetne dekoracije obično uključuju divlje cveće, masline, lavandu i druge biljke koje se mogu naći u toskanskoj prirodi.


toskana stil dekoracija za vencanje

Foto: Provansa dekor


Toskanski stil je savršen za stvaranje romantične i opuštene atmosfere, a istovremeno pruža dovoljno prostora za personalizaciju i dodavanje ličnog pečata.


Toskanski stil je inspirisan prirodnim lepotama Toskane, regije u Italiji poznate po svojim prelepim pejzažima, rustičnoj arhitekturi i bogatoj kulturi. Ovaj stil odražava ljubav prema prirodi i jednostavnosti, sa fokusom na prirodne materijale, zemljane boje i rustične teksture. Drvo i kamen su ključni elementi toskanskog stila, a mogu se koristiti na različite načine - od rustičnih drvenih stolova i stolica, do kamena u dekoraciji i cvetnim aranžmanima.


Vintage stil dekoracije venčanja


Foto: Vintage stil dekoracije venčanja


Vaša priča, vaš stil, vaše savršeno venčanje

Bez obzira na stil koji odaberete, važno je da cvetna dekoracija odražava vašu ličnost i stil. Svaka dekoracija venčanja je jedinstvena i posebna na svoj način, baš kao i svaka ljubavna priča. Na kraju, najvažnije je da vaše venčanje bude dan koji će vam ostati u sećanju kao dan kada ste proslavili svoju ljubav na način koji je najviše značio vama.



Organizacija venčanja može biti zastrašujuća, ali biranje prave cvetne dekoracije ne mora biti. Bilo da se odlučite za divlji i slobodni boho stil, toplu i romantičnu toskana estetiku, nostalgičnu i elegantnu vintage temu, ili bezvremensku eleganciju belih cvetova, svaki stil ima svoju jedinstvenu lepotu i šarm.


Vaša cvetna dekoracija je više od samo estetskog dodatka - to je vizualna reprezentacija vaše ljubavi i zajedničkog života koji gradite. To je prilika da iskažete svoju kreativnost, da pokažete svoj ukus, i da stvorite atmosferu koja će odjekivati sa svakim gostom koji prođe kroz vrata.


Pogledajte još:

Venčanje u vinariji

Venčanja na salašima

Lista najboljih bendova za proslave


vencanje na otvorenom restoran lajka

Foto: restoran Lajka - venčanje na otvorenom