Ludi Kamne

21. Jul 2021 : Datum ažuriranja
 21. Jul 2021 | Vanja Ostojić

Najlepše frizure za mlade – zablistajte na vašem venčanju

Inspiracije za mladinu frizuru

Izvor fotografija: pinterest

 

 

Svaka nevesta želi da bude najlepša na svom venčanju i da izgleda baš onako kako je oduvek sanjala. Odabrana venčanica samo je pola posla, ali preostaje ono isto tako bitno- frizura. Izabrali smo za vas neke od najpopularnijih stilova za venčanje

 

Odabir frizure za najvažniji dan u životu spada u slatke muke, jer pred sobom imate ogroman izbor, a za koju ćete se odlučiti umnogome zavisi od vašeg ukusa. Prvi savet je da ne žalite novac za dobrog frizera, jer od njega zavisi da li ćete iz salona izaći sa širokim osmehom ili nezadovoljni i ljuti, i to na dan svoje svadbe. A to nikako ne želite, zar ne?

Drugi savet je da sami potražite ideje, a zatim u konsultaciji s frizerom uradite probu. To je jedini način da vidite da li vam odabrana frizura stoji ili ne i da li iziskuje određene korekcije. Ukoliko je potrebno farbanje ili izvlačenje pramenova, isplanirajte sve na vreme. Mnoge dame izbegavaju da se šišaju mesecima pre svadbe kako bi imale što dužu kosu, ali u tome veoma greše. Kosa izgleda lepo jedino ako je zdrava i negovana, a ne duga po svaku cenu, sa iskrzalim krajevima. Zato joj posvetite posebnu negu i izbegavajte presu, figaro i često feniranje. 

 

Prostori za organinzaciju venčanja na reci - venčanje na otvorenom

 

Ako vam je baš stalo da imate dugu kosu na venčanju, uvek u pomoć mogu priteći kvalitetni umeci ili nadogradnja. Oblikuju se isto kao i vaša kosa i izgledaju neprimetno.

Ako još uvek nemate ideju koju frizuru da odaberete, evo koje su najaktuelnije:

 

Puštena kosa sa upletenim pramenovima

 

Baš poput vila koje imaju duge i čarobno lepe kose, takva može biti i vaša na venčanju. Deo kose je uvijen u blage talase, a deo upleten i ukrašen šnalom, ukosnicama ili svežim cvećem.

 

pustena kosa sa upletenim pramenovima - frizura za mladu

 

Inspiracija: kombinezoni i pantalone umesto venčanica

 

Venčić u kosi

Ako svoje venčanje zamišljate kao bajku, naročito ako je na otvorenom prostoru, jedan od predloga za izbor frizure jeste venčić. Romantična i nežna, ova frizura će vas učiniti pravom princezom! Inače, poznato je da su neveste još u starom Rimu na glavama nosile venčiće od cveća, što simbolizuje novi početak, plodnost i nadu.

U tu svrhu može poslužiti različito cveće- sitno poljsko, ruže, suncokreti, božuri ili samo grančice zeleniša poput bršljena, mirte, eukaliptusa...

 

venćic u kosi - frizura za mladu

 

vencic u kosi - frizura

 

Hoteli za organizaciju venčanja

 

Pletenice

Iako svi prvo pomislimo na klasično pletenje kose, to nikako nije jedini način jer je bezbroj varijacija, a sve u zavisnosti od dužine kose i veštine frizera. Cela kosa može biti upletena, ili samo njen deo. Posebno romantično izgleda pletenica koja ide oko glave poput venčića.

 

pletenice- frizura za mladu

 

pletenice - frizura za venčanje

 

Pogledajte inspiracije za sandale i baletanke za venčanje

 

Cvetovi od kose

Ovakva frizura je definitvno pravo umetničko delo. Potrebno je dosta vremena i mnogo veštine kako bi se napravila, ali zato ostavlja bez daha. Ukoliko razmišljate kako bi vam stajala ova frizura, trebalo bi da znate da je najuočljivija na svetlijoj i šatiranoj kosi. 

 

cvetovi od kose - frizura za venčanje

 

Sale i restorani za svadbe u Novom Sadu

 

Niska punđa

Ova frizura aktuelna je već nekoliko godina unazad. Nema strogu formu kao nekad i karakterišu je blaga razbarušenost i poneki „pobegli“ pramen oko lica. Upravo zbog toga dobro stoji svima i lako se može nadograditi ukrasima ili cvećem. Niska punđa može biti u vidu jednostavno pokupljene kose ili u kombinaciji sa različitim načinima pletenja.

 

niska pundja - frizura za mladu

 

 

Konjski rep

Iako ga nosimo u svakodnevnim prilikama, konjski rep lako se može pretvoriti u elegantnu i otmenu frizuru. Dovoljan je poneki uvijeni talas, upletena kosa sa strane ili uz dodatak šnale, mašne, ukrasne trake, rajfa...

 

konjski rep - frizura za venčanje

 

konjski rep predlog - frizura za venčanje

 

Pronađite bend za vaše venčanje - svi bendovi na jednom mestu

 

gabiano - prostor za venčanje - venčanje na reci

Foto: Gabbiano Yachting Club - prostor za organizaciju LUX venčanja

 

 

Kratka kosa

Kosa do ramena lepo izgleda kada je uvijena u talase, kao i kada je isfenirana na strogo ravno. Posebno moćno izgleda zalizana… Ukoliko je u pitanju skroz kratka kosa, poigrajte se aksesoarima- dodajte atraktivnu šnalu ili neobični rajf. Elegantan šeširić na primer, tačnije fascinator ili pillbox sa mrežicom može dati posebnu notu prefinjenosti, naročito ako je venčanica sirena kroja.

 

Kratka kosa - frizura za mladu za venčanje

 

Move - prostor za svadbe na reci

Foto: Move - LUX prostor za organizaciju proslava na reci