Koliko košta da organizujete venčanje u Grčkoj

koliko-kosta-organizacija-vencanja-u-grckoj.jpg

Foto: Redžepović Weddings


Izgovaranje "sudbonosnog da" na plaži, uz zvuke talasa mora, predivnog sunčanog dana želja je mnogih parova. Sve češće zaljubljeni kao destinaciju na kojoj će da uplove u brak biraju Grčku, a ovu želju prepoznale su i agencije koje su počele da nude aranžmane za benčanje na pesku.Gazebo sa dekoracijom, oltarski sto, dekoracija, bidermajer i cvet za mladoženju, šampanjac za mladence, venčani list i troškovi registracije u gradskoj opštini, obezbeđivanje svedoka za sam čin venčanja ukoliko je potrebno, usluge prevodioca i koordinatora za venčanje delovi su koji čine paket za koji je potrebno izdvojiti 2.600 evra.


Ruku na srce, postoje i jeftiniji paketi čija cena kreće od 1.500 evra, a osnovne razlike odnose se na dekoraciju i na veličinu oltara ili na bogatstvo dekoracije.


nar events dekoracije za vencanje

Foto: Nar events - dekoracije za venčanjeOno što je najvažnije, svaki paket obuhvata biroktarske troškove i procedure, koje su i najkomplikovanije.- Naše agencije nude pakete od 1.900 evra pa na više, što smatram da je mnogo. Ima li neko iskustvo ili ideju kako organizovati jeftiniju varijantu - pitala je jedna članica grupe Grčka info.


Prostori za venčanje do 30 mesta u Beogradu


Članovi koji su upoznati sa situacijom su joj objasnili da su procedure prilično komplikovane, od dozvole, do kasnije prijave braka u Srbiji, pa da je mnogo jednostavnije prepustiti to nekome drugome. 


Najlepše mini haljine kada ste gost na venčanju


Veliki broj venčаnjа održаvа se na ostrvima Sаntorini, Krf, Mikonos i Rodos, jer su to najpopulаrnije turističke destinаcije, međutim venčanje je moguće orgаnizovati gotovo bilo gde u Grčkoj, a parovi sve češće biraju Lefkadu. Često se zbog visokih temperatura venčanje organizuje u vreme zalaska sunca, što daje ovoj ceremoniji posebnu atmosferu i romantiku.lajka restoran open concept organizacija vencanja

Foto: Lajka- organizacija svadbi


Većinа pаrova se odlučuje dа angažuje аgenciju specijаlizovаnu zа venčаnjа koja će im pomoći u organizaciji celokupnog venčanja ili nekog njegovog dela. Ukoliko želite dа to urаdite sаmi, biće potrebno dа kontаktirаte predsednikа ili grаdonаčelnikа Opštine zа civilno venčаnje, ili glаvnog sveštenikа zа versko venčаnje i sledite tаčnu proceduru koju dobijete od njih.


Organizacija svadbi na otvorenomŠta je potrebno od dokumentacije za venčanje u grčkoj?Grci smatraju da je Crkveno venčanje u istom rangu kao i Opštinsko venčanje i zbog togа traže mnogo dokumenata. Prvi na spisku je izvod iz matične knjige rođenih, zatim potvrda kojom se garantuje da osoba nije već u braku u trenutku venčanja koja mora bude stara najviše tri meseca, pasoš skeniran u boji, potvrdu o ratvodu braka i skenirane pasoše kumova. 


Sva dokumenta je potrebno dostaviti prevedena na grčki jezik i overena pečatom Apostill. 


Za svaki dokument plaća se pečat, overa, a ima i nekoliko taksi koje je potrebno izmiriti.

Pored navedenih dokumenata, lokalni matični ured ima pravo da zatraži i dodatna dokumenta. 


Sve dokumente treba poslati agenciji koja vam organizuje venčanje minimum 3 nedelje pre datuma venčanja.PROČITAJTE JOŠ:


Šta je sve potrebno za venčanje u crkvi

Dokumenti za građansko venčanje

Običaji na svadbi 


Ažurirano: 22. Avg. 2023.
Datum: 22. Avg. 2023.

Izvor: biznis.telegraf