Najskuplja venčanica u istoriji – 8 miliona dolara

najskuplja-vencanica-u-istoriji-kraljica-leticija.jpg

Foto:ANGEL DIAZ / AFP / ProfimediaNajskuplja venčanica koja postoji jeste takozvana dijamantska venčanica - njena vrednost procenjena je na 12 miliona dolara, a još je niko nikada nije nosio! Tek čeka ponosnu vlasnicu, a reč je o kreaciji koju su 2006. udruženim snagama stvorili dizajnerka Rene Straus i draguljar Martin Kac. Upisana je i u Ginisovu knjigu rekorda kao najskuplja venčanica koja postoji.


Prostori za organizaciju venčanja u Beogradu - restorani


Legendarna haljina dizajnirana je tako da mlada doslovce blista u svakom trenutku. Napravljena je od najfinije svile i 150-karatnih dijamanata, a toliko svetluca da izgleda nadrealno.


Dekoracija mladenačkog stola


No, dok ova neverovatna toaleta ne dobije svog kupca, najskuplja venčanica koju je neko nosio, a da je cena poznata javnosti, jeste ona španske kraljice Leticije!


kraljevsko vencanje vencanica leticija

Foto:ANGEL DIAZ / AFP / Profimedia


Kraljica Leticija je na dan svog venčanja sa kraljem Felipeom 22. maja 2004. godine šokirala planetu izabravši basnoslovnu skupu venčanicu čijoj ceni nijedna druga venčanica slavnih dama ne može ni da se približi. Koštala je čitavih 8 miliona dolara!


Saznajte sve o prazniku - MLADENCI


najskuplja vencanica u istoriji kraljica leticija

Foto:ANGEL DIAZ / AFP / Profimedia


Lepa Špankinja blistala je u svilenoj, snežnobeloj haljini sa visokom kragnom koju je dizajnirao španski kreator Manuel Pertegaz. Venčanica je imala duge rukave, V izrez i šlep kružnog oblika dugačak četiri i po metra. Venčanicu je krasio i predivan vez od pravog zlata koji je kao motiv imao stilizovani ljiljan i klasje pšenice, što je motiv sa grba princa od Asturije, odnosno naslednika španske krune.


Koja su najpoznatija kraljevska venčanja


vencanje kraljica leticija

Foto:ANGEL DIAZ / AFP / Profimedia / Profimedia


Leticija je nosila i veo od svilenog tila koji je bio ručno izvezen istim motivima kao i venčanica. Takođe, deo njenje opreme bila je i dijamantska tijara poznata kao pruska tijara koju je njena svekrva Sofija nosila na dan venčanja sa tadašnjim kraljem Huanom Karlosom 1962. godine.


POGLEDAJTE JOŠ:

Koji horoskopski znakovi imaju najviše šanse za brak u 2024

Novi trend proslava u luksuznim vilama

Koje je najskuplje venčanje ikad zabeleženo


Ažurirano: 08. Jan. 2024.
Datum: 08. Jan. 2024.

Izvor: zena.blic