Novi ČLAN (poskupljenje) u ugovorima restorana za svadbe

novi-clan-poskupljenje-u-ugovorima-restorani-za-svadbe.jpg

Boško Bubanja predsednik "Ivent Industrije Srbije" istakao je da, pored poskupljenja cena samog zakupa prostora, sada restorani imaju mogućnost da "koriguju cenu na minimalno do 15 odsto na već dogovoren iznos".On je istakao da je sada neophodno zakazati venčanje do godinu dana ranije, a cene zakupa prostora umesto od 35 do 40 evra sada iznose 50 i 60 evra.Pronađite muziku - bend za vašu proslavu


- Najaktuelniji su maj i septembar. Međutim, ono što je malo negativna vest jeste povećanje cene, što je prouzrokovalo i povećanje cena marže do nekih 30 odsto. Na povećanje cena najviše je uticala hrana, poskupljenja energenata, ali i skok plata radne snage - kaže Bubanja.Pogledajte ideje za dekoraciju mladenačkog stolavinarija-tarpos-open-concept-vencanja


Foto: Vinarija Tarpoš - open concept venčanjaOn je istakao da je i novitet u ugovorima stavka u kojoj se mladencima napominje da je dogovorenu cenu moguće korigovati i do minimalno 15 odsto.


Lista povoljnih prostora za organizaciju venčanja u Beogradu


- Još jedna mala nepogodnost, za koju se nadamo da neće biti primenjivana, a to je da se mladencima prvi put u ugovorima i spominje stavka da restorani imaju mogućnost korekcije cene do same realizacije događaja. Poznato je da se svadbe zakazuju po godinu dana unapred... Sada dati cenu i čekati šta će biti za godinu dana nije tako jednostavno, zato je neko minimalno dozvoljeno odstupanje do 15 odsto.


restoran za svadbe do 600 mesta lipovacka suma


Foto: Restoran Lipovačka šuma - za organizaciju proslava i svadbi


To je trend i širom Evrope, ugovorite restoran i datum, a jedno dve, tri nedelje pred sam događaj isporuči vam se račun - kaže Bubanja.


Kako je istakao, cene zakupa restorana u Beogradu skočile su na 50 do 60 evra, ali ima i restorana koji idu i na preko 100 evra po osobi.

Kada je u pitanju Srbija, cene se kreću između 28 i 35 evra.Koliko je potrebno dati mladencima

Kako Bubanja ističe, i gosti su sada svesni da u kovertu treba staviti nešto veći iznos novca nego ranije.


Šta napisati za tekst pozivnice za venčanje


- Mladenci su bili u strahu kako će pokriti troškove, ali su sada gosti spremni da daju nešto više sada, još uz podršku roditelja i kumova koji uvek daju nešto više može da ostane i za neko lepo putovanje - kaže Bubanja za Pink.


On je istakao i da se uvek zna ko daje praznu kovertu, jer ona nikad nije potpisana, pa kad mladenci otpišu one potpisane tačno znaju ko im je doneo praznu.POGLEDAJTE JOŠ:


5 Venčanica Srpkinja koje će obeležiti 2023

Novi trend “Tihog Luksuza” osvaja i svet frizura

Koliko košta da organizujete venčanje u Grčkoj


KORISNO:

Šta je sve potrebno za GRAĐANSKO VENČANJE


happy-hill-restoran-vencanje-na-otvorenom-novi-sad-beograd


Foto: Happy Hill - organizacija venčanja na otvorenom


Ažurirano: 07. Sep. 2023.
Datum: 07. Sep. 2023.

Izvor: zena.blic