Mejkap za venčanje – nekoliko saveta za buduće mlade

 

 

Mejkap za venčanje – nimalo lak zadatak ni kada je o odabiru, ni kada je o realizaciji reč! Kako bi vam olakšala slatke muke, šminkerka Marija Rakazović podelila je sa nama i vama nekoliko korisnih saveta.

 

Mejkap za venčanje nije lako odabrati. No, pre nego što pređemo na konkretne savete i predloge wedding lookova, vratimo se osnovama – nezi lica. Bez nje, nijedan mejkap neće izgledati besprekorno, što je osnovni cilj, bez obzira na to da li stajete na ludi kamen ili je po sredi neka druga prilika. 

 

Sale i restorani za organizaciju svadbi u Novom Sadu

 

Zato, ma koliko bile u gužvi oko priprema za venčanja, nemojte preskočiti odlazak kod kozmetičara, kao i adekvatnu, svakodnevnu negu. Kada su kozmetički tretmaniu pitanju, izbegavajte odlazak u salon dan-dva uoči samog venčanja kako biste koži dali vremena da se umiri (ukoliko eventualno dođe do iritacije/crvenila). Na šminkanje dođite sa već sređenim obrvama i nausnicama (takođe, rukovodite se predhodnim pravilom da depilaciju i čupanje obrva uradite nekoliko dana ranije). 

 

 

Sale za svadbe Beograd

 

mejkap za vencanje - saveti za sminku

 

Verujem da ste već upoznate s tim da postoji usluga šminkanja s dolaskom na vašu adresu, ali – pre nego što je zakažete – dobro razmislite o tome da li to zaista i želite budući da gužva i dolazak gostiju često mogu da stvore nepotrebnu nervozu. Kada je o probnom šminkanju reč, ono je uvek poželjno kako biste „izbegli iznenađenja“.

 

Frizure za venčanje – inspiracije za mladinu frizuru

 

 

 

Mejkap za venčanje: Šta je sve neophodno za besprekoran rezultat?

 

Kada je o odabir šminke u pitanju, veoma je važno uskladiti je sa venčanicom, frizurom, bidermajerom, kao i nakitom koji ćete nositi. Primera radi, ako imate romantičnu frizuru i venčanicu, suptilniji nakit i nežniji bidermajer, preporučila bih vam da razmislite i o prirodnijem mejkapu.

 

Hoteli za organizaciju venčanja u Beogradu

 

Ako se pitate zašto je izgled bidermajera važan za odabir mejkapa, pogledajte sledeće fotografije. Većina fotografija s vašeg venčanja biće napravljena u prvom delu dana tj. dok je bidermajer još uvek uz vas, a koji će se naći na gotovo svakoj slici – često u visini lica.

 

Saveti  za mladu - sminka za vencanje

 

Ukoliko se odlučite za nešto jaču šminku i akcenat na očima, razmislite o smokey eye tehnici i ružu u nekoj nežnijoj (nude) nijansi.

Osim toga, oči možete i dodatno naglasiti ajlajnerom i gustim trepavicama.

 

Manikir za mladu

 

Prilikom konturisanja lica, izbegavajte oštre i jake konture. Rumenilo je poželjno kako bi se  licu obezbedila dodatna svežina. Ono na šta posebno treba obratiti pažnju jeste to da vaš ten, vrat, dekolte i ruke budu ujednačeni, jer svako odstupanje bilo bi vidljivo – kako uživo, tako i na fotografijama.

 

Ženske cipele za svadbu – modeli i inspiracija

 

Sve u svemu, pri izboru adekvatnog mejkapa za venčanje, rukovodite se sopstvenim senzibilitetom, a realizaciju svoje ideje prepustite profesionalnom šminkeru.

 

Ažurirano: 01. Mar. 2022.
Datum: 01. Mar. 2022.

Izvor: lepotaizdravlje.rs